Elizabet Tejlor i Sofija Loren: Višedecenijska netrpeljivost zbog jednog muškarca

Autor: Maja Gašić

26.02.2017 09:10

Foto:Da je između dve najveće dive Zlatne ere Holivuda, Sofije Loren i Elizabet Tejlor, postajala netrpeljivost, odavno je poznato. I dok je ceo svet mislio da se radilo o glumačkoj sujeti i borbi za što bolje i kvalitetnije angažmane, istina je zapravo drugačija.

Uzrok razdora bio je muškarac. I to ne bilo koji holividski lepotan, već legendarni Ričard Barton, bivši suprug i najveća ljubav Elizabete Tejlor.

Italijanski fotograf Đani Bocaki nedavno je izdao memoare "My Life in Focus: A Photographer’s Journey with Elizabeth Taylor and the Hollywood Jet Set", a u kojima otkriva detalje veze Ričarda i Elizabet, sa kojima je bio veoma blizak.

Tako, Bocaki tvrdi da se par, koji se upoznao na setu filma "Kleopatra" i venčao 1964, razveo nakon deset godina - 1974. upravo zbog Sofije Loren.

Dvostruki život holivudskog zavodnika: Ko je bio Arčibald Lič?

Naime, iako je važila za jednu od najlepših žena Holivuda, Elizabet je bila veoma nesigurna u sebe, a strastvena ljubav prema Ričardu i strah da će ga izgubiti je samo podgrevala to osećanje. Prema rečima Bocakija, ova lepotica ljubičastih očiju je bila ubeđena da Barton ima aferu sa Sofijom, sa kojom je sarađivao na filmu "The Voyage".

- Njihov odnos je uvek bio napet, a prava melodrama je počela s Ričardovim snimanjem filma "The Voyage" - napisao je ovaj čuveni italijanski fotografi  dodao da je Liz Sofiju smatrala neprijateljem.

- U to vreme su obe glumice, Elizabet i Sofija, važile za svojevrsne kraljice Holivuda. One koje su bile starije od njih su već polako padale u zaborav, a talentovani mlađi naraštaji još uvek nisu stigli.

Šminkerski trikovi holivudske dive Elizabet Tejlor (video)

Bocaki je otkrio i jednu iznenađujuću činjenicu o Tejlor.

 - Elizabet je bila prelepa žena, ali zapravo uopšte nije marila kako izgleda, niti kako se oblači, posebno kada je bila sa Ričardom. Sofija, s druge strane, je veoma polagala na svoju spoljašnju lepotu. Ona je bila prava Italijanka, potekla iz kolevke mode i zemlje koja je iznedrila talentovane dizajnere, poput Valentina, koji je posebno vodio računa o njenom stajlingu.

A navodna romansa zbog koje su se Barton i Tejlor razveli, prema Bocakijevim rečima, nikada nije potvrđena.

- Kada ste u tom svetu, uvek kruže neke glasine i čovek ne zna tačno kome da veruje. Ne tvrdim da znam istinu, ali svi su bili ubeđeni da su Sofija i Ričard imali aferu, svi koji su radili na filmu, nije to samo Elizabet mislila - napisao je fotograf.

Iako je Sofija u to vreme bila udata za reditelja Karla Pontija, Elizabetu njen bračni status nije umirio. Više nije mogla da se nosi s ljubomorom i ona i Ričard su se rastali.

Neku vrstu potvrde da su glasine o njihovoj aferi ipak bile istinite, dobila je u leto 1974, kada je saznala da Ričard odseda u Sofijinoj vili u Marinu. Iako je u to vreme s njima bio i Karlo, prema Bocakijevim rečima, lepa Italijanka i Barton su svakako imalo dovoljno prostora da se osame.

Prkose godinama: neprikosnovene kraljice crvenog tepiha

I Elizabet je to znala. Iako je bila slomljena, nije htela da svet sazna za njenu bol. Zatražila je od Bocekija da joj napravi set fotografija, baš u Marinu, a na kojima je trebalo da je prikaže kao lepu, uspešnu i slobodnu ženu. Plan je bio da se ove fotografije puste u medije nakon što se obelodani njen i Ričardov rastanak.

Boceki je napisao i da se svim silama trudio da razdvoji Ričarda i Sofiju, jer je znao da, iako više nisu zajedno, on i Elizabet pripadaju jedno drugom. O tome koliko je njihova ljubav bila jaka, svedoči podatak da su se ponovo venčali, ali Elizabet i Sofija nikada nisu izgladile odnose.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading