Tužna godina bez Gage Nikolića: Voja Brajović - Ne mogu o njemu da pričam u prošlosti

Autor:

09.03.2017 11:05

Foto:

Foto:



Za koji dan se navršava godinu dana otkako nas je napustio Dragan Nikolić, a njegovi prijatelji Voja Brajović, Gorica Popović i reditelj Miroslav Lekić ne prihvataju da je otišao.

Promocija monografije o Draganu Nikoliću: Svi detalji iz života “gospodina mangupa”

Voljeni Prle iz "Otpisanih" ili Flojd iz "Nacionalne klase" preminuo je 11. marta 2016. u 72. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću, ali nastavio je da živi zahvaljujući svojim filmovima i serijama.

Voja Brajović


- Ne mogu o njemu da pričam u prošlosti i izbegavam da izgovaram te reči, jer on za mene nije pokojni. Razdvojili smo se privremeno, ali doći će vreme kada ćemo ponovo biti zajedno. Gaga je tu sa nama, uvek kroz nas i naša sećanja na njega. Poslednje smo mu igrali predstavu „Voz“ kraj bolesničkog kreveta u njegovom domu, ali pričati o tome, odnosno o sebi, ne želim, jer to nije primarno. Dragan je primaran i njegovo mesto ne može biti upražnjeno, niti će ikada moći da bude - kaže Brajović.

Nisu ga zaboravili: Filmski festival u Torontu posvećen Draganu Nikoliću

Gorica Popović

Glumica pamti svog kolegu iz Ateljea 212, a upoznali su se na snimanju filma "Nacionalna klasa".

- Ne mogu da se pomirim s tim i ne prihvatam činjenicu da je Dragan Nikolić otišao. On je toliko bio deo našeg života. Poslednjih godina nismo ga viđali jer je bio bolestan. Ostao mi je u sećanju duhovit i zabavan. Nikad nije ušao u bife a da nije napravio neku šalu - naglašava Gorica i dodaje - Jedan od mojih prvih filmova je bio „Nacionalna klasa“, gde smo igrali zajedno, koji je postao kultni. Fascinirana sam bila njegovim strpljenjem s obožavaocima i ljudima koji su ga presretali na ulici. Često se krio iza te tvoje fasade duhovitosti. Imao je on verovatno svoje krize. Bio je veliki tremaroš za pozorište. Otišao je, a za mene je još tu. I u Ateljeu je još prisutan u predstavi „Avgust u okrugu Osejdž“, gde je njegova uloga snimljena.

Milena Dravić: Najteža godina velike dive

Miroslav Lekić

Reditelj Miroslav Lekić slaže s kolegama.

- Nekako nemam utisak da je prošlo već toliko vremena. S Gagom se srećem na televizija iz hiljadu različitih emisija i filmova. Veoma je često prisutan u pričama prijatelja i Gaga je tu s nama. Znamo koliko je bio veliki glumac i koliki je trag koji je ostavio na filmu, TV i u pozorištu. Ipak, on je duh jednog vremena i Beograda. Nadam se da će taj duh koji je negovao i gajio nastaviti da se razvija i da će neki novi Gaga nastaviti da ga širi i ostaviti kao trag - poručuje Lekić.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading