Predrag Bjelac o ćerkama i odrastanju u opasnim vremenima: Današnjoj deci su roditelji potrebniji nego što su bili nama

Autor:

13.03.2017 13:10

Foto:

Foto:



Predrag-Peđa Bjelac (54), glumac koji je ostvario značajne međunarodne uspehe upečatljivim rolama u filmu ‘Hari Poter i vatreni pehar’ i TV seriji ‘Bordžije’ devedesetih je otišao da živi i radi u Češkoj.

Trenutno se kreće na relaciji Beograd – Prag, a rodni grad mu prija jer u njemu boravi sa kćerkama, osmogodišnjim bliznakinjama Unom i Tarom, kao i sa rediteljkom Marijom Perović sa kojom je poslednjih godina u vezi.

O svom životu na relaciji Beograd-Prag, kao i o tome kako podnosi razudvojenost od ćerki, glumac je ispričao u razgovoru za "Gloriju".

U poslednje vreme često boravite u Beogradu?

– Da, jedan od razloga je i taj da bih više bio sa kćerkama. One su se pre četiri i po godine, kad smo se supruga i ja razveli, s majkom vratile za Beograd, pa sam i ja došao za njima. Nisam se preselio, i dalje živim na dve adrese, jedna je u Beogradu, druga u Pragu. Početkom januara sam dobio češko državljanstvo i mislim da ću zauvek ostati vezan za Prag.

Plaši li vas to što vaše devojčice odrastaju u današnjem vremenu punom opasnosti?

– Da. Mene su tata i mama dobili kad su imali 36 i 38 godina. Tada su bili neverovatno stari za roditelje. A ja sam kćerke dobio sa 46. Brine me to što ne znam koliko ću uspeti da ih ispratim u životu. Mislim da su današnjoj deci roditelji potrebniji nego što su bili nama, čini mi se da smo mi bili mnogo zreliji i samostalniji od današnjih klinaca. Drugačije je vreme bilo. Roditelji su me samo jednom, prvog dana, odveli u školu, a ona uopšte nije bila blizu naše kuće. A mi danas svoju decu čekamo posle časova, odvozimo, dovozimo. Svaki dan je takva gužva ispred škole kao da dolazi ekskurzija. Postoje i vajber grupe na kojima roditelji razmenjuju poruke o domaćim zadacima i posle ponoći. Ludo je to sve - zaključio je glumac.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading