Haris Džinović: Neuporedivo je pametnije dobiti decu u kasnijim godinama nego sa 20

Autor:

16.03.2017 16:42

Foto:

Foto:



-Mislim da je sjajna stvar dobiti decu u kasnijim godinama, jedina mana je to što su roditelji matori kada deca odrastu. Ali, u ovim godinama imati decu je neuporedivo pametnije nego ih dobiti sa 20 - rekao je pevač Haris Džinović 2004. kad je u 53. godini postao otac devojčice Đine. Rodila ju je Harisova skoro tri decenije mlađa supruga Melina, a godinu i po kasnije došlo je i drugo dete - sin Kan.

Haris je jedan od brojnih poznatih očeva koji su decu dobili u poznim godinama.

Zdravko Čolić je dugo i uspešno skrivao svoj privatni život, a dugogodišnjom devojkom Aleksandrom oženio se 2001. U oktobru iste godine, u 50, postao je prvi put otac, rodila im se kćerka Una, a pet godina kasnije još jedna kćerka, Lara. Čoli je tada bilo 55, i izjavio je: “O sinu zasad ne razmišljam, moje dve princeze su mi sasvim dovoljne”.


I glumcu Branislavu Lečiću je bilo 55 kad je sa suprugom Ninom dobio sina Lava. Njoj je to bilo prvo dete, njemu treće. Iz prethodnog braka ima sina Ivana i kćerku Anu.

Njegov kolega Miki Manojlović već je bio zakoračio u šestu deceniju života kad je sa suprugom Tamarom dobio sina Ivana. Miki iz prethodnog braka ima kćerku Čarnu, kojoj su sada 34 godine.


Glumac Svetozar Cvetković postao je tata u relativno poznim godinama. Bilo mu je 52 kad je njegova dve decenije mlađa supruga, takođe glumica Jelena Đokić, rodila sina Luku. Njih dvoje imaju i devetogodišnju devojčicu Klaru, a on i kćerku Deu (24) iz prvog braka.

Roni Vud je dan pre svog  69. rođendana postao ponosni otac bliznakinja. Njegova supruga Seli Hamfris (38) rodila je Grejsi Džejn i Alis Rouz. Njoj su to prva deca, a njemu - peto i šesto. Iz prethodna dva braka, sa Krisi Findlej i Džo Karsijake, ima sinove Džejmija (41), Džesija (39) i Tajrona (32) i kćerku Liju (37).

Baš kao i on, 68 godina je imao i Robert de Niro kad je 2011. dobio kćerku Helen Grejs sa svojom drugom suprugom Grejs Hajtauer. A samo godinu mlađi je bio glumac Stiv Martin kad je prvi put postao otac.

Vudov venčani kum Rod Stjuart prvi put je dobio dete sa samo 19, a 41 godinu kasnije rodilo mu se sedmo. Tada je bio na ulazu u sedmu deceniju života.

TV voditelj Lari King i Klint Istvud imaju nešto zajedničko: obojica su dobili decu kad im je bilo 66 godina. Kingu je to pošlo za rukom 2000, kad mu se rodio sin Kenon, a oskarovcu četiri godine ranije kad je njegova druga supruga Dina Ruiz na svet donela kćerku Morgan.

I Nik Nolti je imao 66 kad mu je 2007. njegova devojka Klajti Lejn rodila kćerku Sofi. A Pablo Pikaso je svoje četvrto dete, kćerku Palomu, dobio kad mu je bilo 68.

Ipak, rekorder među poznatima je Čarli Čaplin. Legendarni komičar i zavodnik imao je 73 godine kad je 1962. njegova supruga Una OʼNil rodila njihovo najmlađe dete, sina Kristofera Džejmsa. Čaplin je bio 36 godina stariji od svoje žene, a on i Una su se venčali kad je njoj bilo 18.

Normalno, neuporedivo je više očeva koji su decu dobili u šestoj deceniji života. U Holivudu su najpoznatiji Džon Travolta (sin Bendžamin došao je na svet kad mu je bilo 56), Majkl Daglas (takođe je imao 56 kad je Ketrin Zita-Džons rodila sina Dilana) i Brus Vilis (kćerka Evelin u njegovoj 59. godini).

Komentari. (0)

Loading