Anja Mandić: Imala sam privilegiju što sam živela s čovekom kao što je Manda

Autor:

16.03.2017 17:54

Foto:

Foto:Anju i Mandu spojio je posao, prvo su bili samo kolege, onda prijatelji, a vremenom su se rodile emocije. Kao supružnici proveli su 13 skladnih godina, sve dok ih nije rastavila iznenadna smrt dramskog umetnika.

– Ne volim kad ga zovu Manda, on je za mene uvek bio Milorad, a ja za njega Anestezija. Znam da sam imala privilegiju što sam živela s takvim čovekom. Naša svakodnevica bila je ispunjena zabavom. I danas on živi kroz anegdote. Stalno sam mu prigovarala da vodi računa u kojim pozorištima ima predstave, da zapisuje, jer se dešavalo da zbog preopterećenosti ne zna gde igra to veče. “Što bih zapisivao kad imam tebe, moja Anestezijo”, odgovorio bi mi. Stalno se šalio.


Sećam se jedne epizode kad je živeo na Dorćolu. Stigao mu je račun za infostan u kojem je jedna od stavki bila i uređenje priobalja. Bila sam tada kod njega s drugaricom s klase Aleksandrom Janković. Uzeo je telefon i okrenuo infostan. Tada je počela predstava. “Dobar dan, prijatelju. Zovem iz Gospodar Jovanove na Dorćolu. Evo stojim na terasi i pokušavam da vidim obalu. I ne vidim je. Pa te pitam, prijatelju, zašto onda plaćam uređenje priobalja?”, izgovorio je u dahu. Aleksandra i ja smo se tresle od smeha.

On je čoveka držao na vezi pun sat. Eto takav je bio Milorad. Pre nego što smo otpočeli emotivnu vezu bili smo kolege, pa zatim prijatelji. Kada se razveo, živeo je sam, a ja sam tada bila u dugogodišnjoj ozbiljnoj vezi. Mnogo i dugo se trudio da me osvoji. Kad sam raskinula vezu, odmah me je zvao da se vidimo, nije me ispuštao. Hvala mu što je bio uporan.- rekla je Anja za magazin "Gloria".

Komentari. (0)

Loading