Ljubavni život princeze Dajane: Rešena misterija oca princa Harija

Autor: Svetlana Stojaković

24.03.2017 18:02

Foto:

Foto:Tragično preminula ‘Kraljica srca’ bila je, u vreme kad je bila udata za britanskog prestolonaslednika Čarlsa, punih pet godina u ljubavnoj vezi s konjičkim oficirom Džejmsom Hjuitom, a on je u nedavnom intervjuu konačno razjasnio neke važne dileme

Konačno, posle mnogih nagađanja i svedočenja navodnih “insajdera”, pre nekoliko dana jednom zauvek rešena je misterija ko je pravi otac britanskog princa Harija, mlađeg sina princeze Dajane i prestolonaslednika Čarlsa. Novinarka australijskog Kanala 7 intervjuišući Džejmsa Hjuta (58), bivšeg oficira britanske vojske, direktno ga je upitala:

Dirljiva ispovest princa Harija: Nikada nisam preboleo smrt majke

- Jeste li vi Harijev otac?

Hjuit, bivši ljubavnik princeze Dajane, koji je godinama ćutao i nije davao nikakav komentar na priče da je on Harijev biološki otac, ovog puta je rešio da progovori:

- Ne, nisam.

Dodao je:

- To su tračevi koji decenijama prodaju novine. Verujem da je Hariju najgore. To što princ ima riđu kosu i što možda malo podseća na mene nije dokaz da sam mu ja otac, reč je samo o slučajnosti.

Ovim je stavljena tačka na spekulacije da je danas 32-godišnji princ Hari plod burne ljubavne veze Dajane i konjičkog oficira, o kojoj je svojevremeno brujala Britanija. Mada je i svih ovih godina bilo trezvenih glasova koji su tvrdili da je nemoguće da je Hjuit otac malog princa s obzirom na to da je upoznao njegovu majku kad je dete već imalo skoro dve godine.

Sada je definitivno utvrđeno da je princ Čarls, u to vreme suprug pokojne “Kraljice srca”, otac “spornog” deteta. Kao što je odavno poznato da su nekako u isto vreme i on i Dajana prevarili jedno drugo i uleteli u burne veze. Čarls je “ponovo otkrio” staru prijateljicu Kamilu Parker Bouls, današnju vojvotkinju od Kornvola i njegovu drugu suprugu, a Dajana je upoznala tri godine starijeg Džejmsa Hjuita. Bilo je to 1986. kad ga je angažovala da je nauči da jaše. On je u to vreme bio i poznati igrač pola.

SAMOUBISTVO

Časovi jahanja i ljubav prema konjima brzo su prerasli u međusobnu ljubav princeze i oficira.

- Dajana je jednostavno posebno zračila - rekao je Hjuit australijskoj novinarki. - Želeo sam da je sakrijem od reflektora slave. Znate, to su oni trenuci ljubavi kad jednostavno ne možete da se zasitite jedno drugoga, a nemoguće je da se viđate koliko biste želeli.

30 godina čuvana tajna: Intimna pisma Lejdi Di prodata na aukciji

Zanimljivo je njegovo svedočenje o vremenu koje su provodili zajedno:

- Uživali smo u šetnjama, kuvali smo večere. Zapravo, ja sam kuvao a Dajana je prala sudove.

Njihova ljubavna priča potrajala je punih pet godina, do 1991, kad je Hjuit dobio poziv da se javi u svoju jedinicu i ode da učestvuje u Zalivskom ratu. Bio je očajan, po sopstvenom svedočenju nameravao je da okonča život.

- Seo sam u kola, napunio pištolj i krenuo na feribot za Francusku da se tamo ubijem. Na sreću, iznenada se pojavila moja majka i rekla da ide sa mnom. Da nije, sigurno bih se ubio, ovako, spasila mi je život - pričao je kasnije.

Britanska vojska odrekla se Hjuitovih usluga 1995, posle intervjua koji je princeza Dajana dala “Panorami”, u kome je pričala o njihovoj vezi. Kasnije je on ostao i bez novca, pa je 2003. pokušao da na licitaciji za deset miliona funti proda 64 pisma koja mu je svojevremeno poslala princeza. Sledeće godine uhapšen je sa Alison Bel, novinarkom CNN-a, i kod njega je pronađeno nešto manje od grama kokaina. Nakon toga se preselio u špansko letovalište Marbelju gde je vodio jedan polo klub.

Otkriveni nepoznati detalji o princezi Dajani: Zašto Ledi Di nije poštovala kraljevski protokol

Princeza Dajana poginula je pre dvadeset godina, 31. avgusta 1997, zajedno sa verenikom Dodijem al Fajedom u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu. Bežali su od paparaca, a njihov vozač Henri Pol bio je pod jakim dejstvom alkohola.

Čini se da Džejms Hjuit nikad nije prežalio najveću ljubav svog života. To je priznao i u najnovijem intervjuu za australijsku TV mrežu:

- Žalim zbog nekih okolnosti koje su nastale zbog naše veze. Ali, ne žalim zbog naše ljubavi, ni najmanje. Ona je bila osoba koju je bilo lako zavoleti. Iskreno se nadam da će mi sve biti oprošteno.

Komentari. (0)

Loading