Parovi čija je ljubav preživela sva iskušenja

Autor:

02.04.2017 16:40

Foto:

Foto:-Problem sa brakom je to što se završi svake noći nakon vođenja ljubavi, a treba ga izgraditi izjutra pre doručka  – ovako je problematiku braka definisao dobitnik Nobelove nagrade za književnost, kolumbijski pisac Gabrijel Markez .Stalni rad, ulaganje i vera u odnos dvoje ljudi, koji je jači od svih iskušenja.

Dugi brakovi su retkost, ali ovi parovi sa domaće javne scene su uspeli da kroz život idu ruku pod ruku. Nisu bitne različite okolnosti, profesije, godine .. ako je ljubav prava i jaka i ako postoji razumevanje, uvažavanje i poštovanje.

Milena Dravić i Dragan Nikolić

Malo ko je imao sreću da doživi takvu ljubav koja je trajala gotovo pola veka. Upoznali su se na snimanju filma “Horoskop”, a venčali su se na snimanju novogodišnjeg TV filma “Kako su se volele dve budale”. Tražili su sat vremena pauze, otišli u opštinu i sklopili brak koji je trajao punih 45 godina.

Ne postoji nijedna fotografija sa njihovog venčanja.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković

Najpopularniji glumački par u Srbiji u srećnom braku je od 2008. godine. Iako su pod budnim okom javnosti, uspeli su da sačuvaju svoju intimu samo za sebe.

– I u našem braku bude uspona i padova, ali svaki sukob rešavamo ljubavlju. Vaspitavana sam da je porodica jako važna. Mislim da je to što se porodice raspadaju veliki problem društva. Volim da pripadam, i da neko meni pripada, da imam decu i porodicu. A kad se dve osobe nađu, kad je brak sklopljen iz ljubavi i Bog vas pogleda da ste jedno za drugo, onda ide mnogo lakše. Danas nije lako opstati u ovom ludilu gde svi jurimo za najosnovnijom egzistencijom. 

Brena i Boba Živojinović

Kada su se popularna folk pevačica i tada uspešni teniser venčali 1991. godine, mnogi su im prognozirali kratak brak. Međutim, oni su opstali punih 25 godina i bili najveća podrška jedno drugom i u najtežim životnim momentima.

Danas uživaju u srećnom i ispunjenom životu sa svojim sinovima, a Brena često ističe kako je zahvalna što su pronašli jedno drugo.

Mace moje ti si...????????Kod naseg prijatelja Edija i Nikoline

A photo posted by Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) on Aug 13, 2016 at 12:14pm PDT

Dragana Mirković i  Toni Bjelić

Od kako su se pre 16 godina upoznali u Beču, srpska folk pevačica i biznismen nisu se razdovojili. Dragana tvrdi da ga je srela u pravo vreme i da ju je osvojio brigom i pažnjom koju joj pruža od prvog trenutka njihovog poznanstva.

-Imao je običaj da kaže da su mu se na meni prvo dopale tužne oči, te da je u trenutku pomislio da će učiniti sve da te oči više ne budu tužne. To nikada neću zaboraviti– rekla je pevačica svojevremeno za Kurir.

Imaju dvoje dece, ćerku Manuelu i sina Marka.

Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš 

- On je bio i jeste najbolji otac, muž i prijatelj – tako Zorica govori za čoveka koji joj je tri decenije životni partner.

Njihova ljubav počela je burno. Naime, čuveni harmonikaš je bio u braku sa folk pevačicom Vesnom Zmijanac u vreme kada je započeo emotivnu vezu sa Zoricom. Zbog toga pevačice nisu razgovarale pune tri decenije, a onda su rešile da zaborave na prošlost.

Pomirile su se i zajedno nastupile na bini Arene pre dve godine.

Seka Aleksić i Veljko

Popularna pevačica je šest godina u braku sa fitnes trenerom Veljkom Piljkićem. Kada je upoznao Seku, Veljko je bio oduševljen kako je, uprkos ogromnoj popularnosti, prirodna i spontana. Među njima su se ubrzo rodile emocije, a njihovu dugogodišnju sreću upotpunio je sin Jakov, koji se rodio pre mesec dana.

A photo posted by Seka Aleksić (@seka_aleksic) on Oct 18, 2016 at 6:00am PDT


Elena i Jugoslav Karić

Oni su u braku punih 11 godina i kako poznata dizajnerka kaže, oni se svake godine sve bolje i bolje slažu.

-Savršen brak ne postoji, baš kao što ne postoje savršeni ljudi ili savršene okolnosti. Ono što Jugoslavov i moj odnos čini posebnim je činjenica da on “lepo stari” i da, kako vreme prolazi, dobija na kvalitetu.

 

Komentari. (0)

Loading