Rade Ćosić o vezi sa Darijom: Rasprave su dokaz velike ljubavi

Autor:

03.04.2017 15:41

Foto:

Foto:



Glumac poznat po ulogama u filmovima ‘Montevideo, bog te video’, ‘Montevideo, vidimo se’ i ‘Afterparti’ srećno je zaljubljen u foto-modela i fotografkinju Dariju Dželetović, s kojom često ima sukob mišljenja koji samo učvršćuje njihovu vezu

Za razliku od junaka koje je tumačio, Teofila Spasojevića u filmovima “Montevideo, bog te video” i “Montevideo, vidimo se” i Mareta u “Afterpartiju”, glumac Rade Ćosić (32) ne škrtari s emocijama u privatnom životu. Veoma dobro zna kad je zaljubljen, kao što je to slučaj poslednjih meseci otkako je u vezi s foto-modelom i fotografkinjom Darijom Dželetović (25).

- Upoznao nas je moj kum dok smo sedeli u kafiću “Ski staza” u Košutnjaku, a šest meseci kasnije smo se sreli na kastingu za seriju na kojoj trenutno radim. Pala mi je na pamet jedne večeri, nekoliko dana pred taj kasting. Pomislio sam kako je ona idealna za glavnu žensku ulogu. Na kraju je ona mene zavela, a ja sam je samo odabrao.

OKRŠAJ U BIOSKOPU

Darija ga je, kako priznaje, osvojila pogledom, a kad su počeli da se viđaju, shvatili su da su u dosta stvari slični.

- Mnogo je važnije kako nas dvoje funkcionišemo nasamo nego to kakvi smo pred drugima. U vezi nisu potrebna “treća lica”, već drugarstvo. To je suština. Omiljena aktivnost nam je odlazak u bioskop. Pošto se Darija bavi fotografijom, voli film i ima istančan osećaj za filmsku estetiku. Kako često idemo u bioskopske dvorane, ljudi nas prepoznaju i pozdravljaju kao da smo tamo zaposleni. Potpuno smo se odomaćili, pa nekad uđemo i bez karata. Oboje smo dobri poznavaoci kinematografije i zato uživam u našim strastvenim raspravama posle projekcije.

Ne samo oko filmova, mladi par se raspravlja i oko mnogih drugih stvari, što njihovoj vezi daje dinamiku i draž. Na primer, Darija je ubeđena da je Rade imao tremu pred izlazak s njom, a on kaže da je bio hladan kao špricer.

- Naš prvi dejt bio je u istom onom kafiću u kome smo se upoznali. Izašli smo i igrali neku njenu igru sa drvcima. Izgubio sam samo zato da bi ona pomislila kako mi nije bitna pobeda. Nisam imao frku. Darija tvrdi da sam drhtao kao prut. Žene se uvek sećaju nekih detalja koje su samo one videle.

Glumac kaže i da nije strepeo od Darijinog komentara nakon što je odgledala film “Afterparti”. U njemu on tumači Mareta, dečka koji slepo prati svoju ambiciju i ne razmišljajući o drugima povređuje ljude oko sebe. Trošeći se na usputne veze za jednu noć, on neće da prizna da je zaljubljen u devojku koja ga iskreno voli.

- Da privatno poznajem nekog poput Mareta, sigurno bih poštovao tu osobu. On je do te mere lud da radi samo ono što misli i voli. U suštini ne volim nikog ko je emotivna prostitutka, a on to jeste. Nažalost, ili ne, Mare će sigurno postati heroj generacije, pošto je stvarno poseban, iako je veoma banalan čovek.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (1)

Loading
Crvena Sonja

18.01.2023 22:02

Sta znaci dejt? Postoji rec sastanak i engleska rec 'date'. Dejt ne postoji.