Nevena Ristić: Veći stres mi je da organizujem predstavu nego sopstveno venčanje

Autor:

10.04.2017 14:48

Foto:

Foto:



Uoči julskog venčanja u Mariji Bistrici, mladi par, srpska glumica i hrvatski muzičar, ništa ne prepuštaju slučaju: pedantno su isplanirali svaki detalj rešeni da slave ljubav i demantuju istinitost tvrdnje da se niko nije dobro proveo na svojoj svadbi

Anđela Jovanović: Zašto sam postala glumica, a ne detektivka

Ljubavna priča glumice Nevene Ristić (26) i muzičara Marka Vukesa (26), koja je započela pre dve i po godine u Zagrebu, biće krunisana predstojećeg leta venčanjem u Mariji Bistrici, mestu u kome je pevač odrastao. Par koji je nebrojeno puta prošao auto-putem Beograd-Zagreb kako bi se spojio, vezu je održavao i uz pomoć skajpa i telefona. Poslednjih nedelja intenzivno rade na pripremi venčanja. Buduća mlada je izabrala venčanicu, za razliku od mladoženje, koji muški nehajno kupovinu svečanog odela ostavlja za poslednje dane momačkog života. Premda odabir burmi, svadbene torte, pesme za prvi ples i fonta slova na pozivnicama zadaje glavobolje mnogim mladencima, njima to predstavlja samo slatke muke koje sa lakoćom obavljaju.

- Teži i veći stres mi je da organizujem predstavu nego sopstveno venčanje. Ono za nas predstavlja logičan sled događaja, krunu divne veze koju imamo, i ne hvata nas panika - kaže Nevena i dodaje: - Kad smo ga zakazali, matematički sam sve počela da planiram, ne osećajući posebno uzbuđenje oko priprema, koliko zbog samog tog čina. Oboje smo vrlo praktično počeli da rešavamo prvo krupne stvari: zakazivanje restorana i muzike, pravljenje spiska zvanica.

Iako su njene koleginice Nina Janković i Dragana Dabović odavno stale na “ludi kamen”, Nevena ih nije pitala za savete.

- Njih dve me dobro poznaju i znaju da sam veoma odlučna u rešavanju situacija i problema. Razgovori o šminkanju, oblačenju, štiklicama i haljinicama me umaraju, i one to poštuju. Naravno, poslala sam im sliku venčanice čim sam je odabrala, ali to je bilo to. Za razliku od Marka, koji je rekao da će kupiti odelo sedam dana pre svadbe, ja sam haljinu odavno pronašla. U salon sam otišla sa sestrom i mamom, koje su za tu priliku došle iz Kragujevca. One su moji veliki kritičari i znala sam da će mi iskreno i bez uvijanja reći kako mi koja venčanica stoji. Možda sam osetila blagu nervozu, ali isključivo zbog toga što je u moru modela trebalo izabrati “onaj pravi”. Jedina stvar koju mi je Marko sugerisao bila je kako bi voleo da izgledam kao princeza, pa sam tražila neku bajkovitu haljinu. I čim smo je ugledale, i sestra i ja smo znale da je to ta. Romantična je, ide uz mene.

TAMBURICA I ROKENROL

Marko ne brine oko toga šta će obući za svadbu, ali je imao poteškoća da odabere muziku uz koju će se zabavljati gosti.

- Sa svojim bendom “Share Love With Others” često sviram na venčanjima i svašta sam video, pa iz tog razloga nisam želeo da komplikujem ništa oko sopstvene svadbe. Mladenci se tog dana, zbog želje da sve ispadne savršeno, zaista nepotrebno opterećuju glupostima. Mnogo je ozbiljnijih problema koje treba rešavati u životu, živi se i posle svadbenog slavlja. Na kraju se niko neće sećati kakvo je odelo nosio mladoženja, kakva je bila dekoracija stola ili pesma za prvi ples. Tog dana se okupljamo da slavimo ljubav i cilj je da se lepo provedemo. Ipak, najveće muke mi je zadavao odabir muzike. Sve moje kolege dobro sviraju pa nisam mogao da se odlučim. Na kraju smo se dogovorili da jedan deo večeri svira grupa “Nova”, koja će izvoditi pop-rok i tamburaške pesme, a potom Marko Luis sa svojim bendom “St. Louis”.

Rade Ćosić o vezi sa Darijom: Rasprave su dokaz velike ljubavi

Oboje smatraju da je brak velika odgovornost, nakon koje se menjaju životni prioriteti i dvoje se pretvaraju u jedno. Iako mladi, hrle mu u susret priželjkujući proširenje porodice.

- Moji roditelji su živeli u ljubavi i takvu porodicu sam i ja želela da oformim. Isto je i sa Markom. Brak i porodica koja postajete, taj samo vaš mali hram koji gradite, treba da čuvate bezuslovnom ljubavlju, slušanjem i razumevanjem. To je novi put za nas, iako se ništa posebno ne menja u našim životima. Jedino što taj osećaj odgovornosti jača, sad prema nama samima, a sutra, nadam se, i prema našoj deci - zaključuje Nevena.

Komentari. (0)

Loading