Siniša Kovačević: Uz podršku porodice, uspešan oporavak posle operacije

Autor:

11.04.2017 16:14

Foto:

Foto:



Jedan od najboljih savremenih dramskih pisaca pre mesec dana je pao na poledici i zadobio hematom na glavi, zbog čega je podvrgnut ozbiljnom hirurškom zahvatu posle kojeg se veoma rehabilitovao uz pomoć supruge Ljiljane i kćerke Kaline

Slavni dramski pisac Siniša Kovačević (62) uspešno se oporavio posle operacije hematoma na glavi, koji je prouzrokovao pad na februarskoj poledici. Sve se dogodilo pre nešto više od mesec dana, a pojedini mediji nedavno su objavili kako je imao moždani udar i da se nalazi u veoma teškom stanju. Umetnik poznat po britkom jeziku kratko i duhovito je poručio da je reč o betonskom udaru. Kad smo ga pozvali da proverimo kako je, suprug jedne od naših najboljih dramskih umetnica Ljiljane Blagojević (61) i otac ništa manje uspešne glumice Kaline Kovačević (33) potvrdio nam je da je dobro. Dodao je i da ne želi nikoga da davi pričama o svom zdravlju, da nije imao moždani udar, i ljubazno nam rekao da će za novine rado pričati čim nešto konkretno počne da radi u pozorištu ili negde drugde.

STREPNJA DUGA ČETIRI SATA

U nameri da ispoštujemo želju čuvenog dramaturga, čiji stav oduvek ima specifičnu težinu, što potvrđuju i njegove najizvođenije drame: “Velika drama”, “Đeneral Milan Nedić”, “Srpska drama”, “Zečji nasip”, “Nasip”, “Poslednja ruka pred fajront”, “Ravi”, “Kraljević Marko”, “Sveti Sava”, “Janez”, “Virus”, “Novo je doba”, više informacija potražili smo kod prijatelja, njegovih i njegove supruge. Tako smo i saznali da je operaciju izvela doktorka Danica Grujičić, načelnik Centra za neuroonkologiju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Odnosno, jedan od naših najboljih neurohirurga, koja je pre nekoliko meseci operisala i velikana glume Ljubišu Samardžića. Naši izvori otkrili su nam da zahvat nije bio nimalo jednostavan, trajao je gotovo četiri sata. Na svu sreću, operativni i postoperativni postupak prošli su u najboljem redu.

Ljiljana Blagojević: Snimanje mog prvog filma umalo me koštalo života

Sve vreme uz Sinišu su bile supruga i kćerka, koje su se trudile da mu ništa ne fali i da ga zaštite od svega. U tom smislu, sve donedavno samo najbliži prijatelji znali su kroz šta prolaze. Mnogi su sa olakšanjem dočekali vesti da se trostruki dobitnik Sterijine i nagrade “Branislav Nušić” za pozorišne drame, Vukove nagrade za izuzetan doprinos kulturi u Srbiji i svesrpskom prostoru, odnosno, kako je sam rekao, dobitnik svih nacionalnih priznanja i one bivše države i onih koje su nastale posle nje, uspešno oporavio.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading