Danica Maksimović: Najsrećnija je kad čuje da je predstavljaju kao majku Miloša Lolića

Autor:

13.04.2017 12:19

Foto:

Foto:



Glumica Danica Maksimović (64) već godinama uverljivo tumači brojne likove u filmovima, pozorišnim predstavama i serijama, a ovih dana gledaoci imaju priliku da je gledaju na malim ekranima kao člana žirija šou-programa “Ja imam talenat”, gde svojim duhovitim komentarima uveseljava i publiku i takmičare.

A post shared by Danica Maksimović (@danymaksi) on Feb 21, 2017 at 4:19pm PST

Danici Maksimović dodeljena nagrada “Gloria Glam” za afirmisanje kulture odevanja, odmerenost i građansku pristojnost

Da je dama od stila, potvrđeno je pre neki dana kada je dobila nagradu magazina "Gloria" -  Gloria Glam za "afirmisanje kulture odevanja, odmerenost i građansku pristojnost.  Spajajući tradicionalnu eleganciju i nove trendove, izgradila je autentičan stil koji se može opisati u dve reči: hrabro i jedinstveno”.

Glumica je poznata kao veliki borac i žena ogromne energije, koja uvek ide srcem, a takav izbor ju je i koštao nekoliko puta u životu. No, bez obzira na posledice nekih nepromišljenih odluka, ona je ostajala ista.

– Predajem se u potpunosti svemu što radim, jer to sam ja. Kada mi nešto ne prija, odbijem, kada mi prija, uživam u tome. Iskreno govorim, iskreno se ponašam i isto tako i mislim – ispričala je u razgovoru za "Gloriju" i istakla da je najsrećnija kad čuje da je predstavljaju kao majku Miloša Lolića, talentovanog mladog reditelja.

Moj centar sveta! #premijera #volkstheater #vienna #11dec2016

A post shared by Danica Maksimović (@danymaksi) on Dec 11, 2016 at 4:29pm PST

U sinu Milošu, iza koga su već mnoge uspešne režije, što potvrđuju i mnogobrojna priznanja, vidi sopstvenu posvećenost profesiji i kaže da su veoma bliski. Svakom roditelju bi imponovalo da mu dete bude takvo, i malo ko bi odoleo da se ne pohvali njegovim nagradama. U Miloševom slučaju, izdvojićemo dve: Gran-pri “Mira Trailović”, na Bitefu 2009. godine, za predstavu “Sanjari”, i nagrada “Nestroj 2012” za “Magično popodne”, koju mu je dodelio sedmočlani žiri sastavljen od uglednih kritičara austrijskih medija. Nagrada se dodeljuje od 2000. godine za izuzetna pozorišna dostignuća na austrijskim scenama, a on je prvi dobitnik ovog prestižnog priznanja za mladog umetnika koji nije s nemačkog govornog područja. U obrazloženju je navedeno da su “zlatni trenuci pozorišta retki, ali njih donosi mladi reditelj iz Beograda Miloš Lolić”.

A post shared by Danica Maksimović (@danymaksi) on Dec 11, 2016 at 5:09pm PST


O Miloševoj sjajnoj domaćoj i međunarodnoj karijeri moglo bi još mnogo šta da se kaže, ali zbog izričite želje svog sina, ponosna majka ne govori mnogo o njegovim poslovnim uspesima. Rad svog sina prati onoliko koliko on to želi, jer je prilično suzdržan i ima svoj pravac. Njih dvoje imaju i prećutni dogovor.

– Ako mu ne prija da se pojavljujem na probama njegovih predstava, onda to poštujem, tako da dolazim samo na premijere – otkriva Danica.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading