Stefan Kapičić u novoj "Gloriji": Holivud priča srpski

Autor: Maja Gašić

17.04.2017 10:18

Foto:

Foto:Beogradski glumac, koji poslednjih godina živi i radi u Los Anđelesu, trenutno snima veliku seriju ‘Counterpart’, a na korak je od potpisivanja ugovora za projekat iza kojeg stoji čuveni reditelj Dejvid Finčer

Kad je 2012. tiho, gotovo stidljivo otišao u Los Anđeles da se odmeri s najboljima u prestonici svetskog filma, Stefan Kapičić (38) nije bio spreman na neuspeh. Bio je uveren da će kvalitet kad-tad morati da ispliva na površinu. Iako je pre toga već imao zapaženu ulogu u popularnoj američkoj seriji “24 sata” sa Kiferom Saderlandom kao vodećom zvezdom, znao je da mu je strpljenje verovatno najvažniji saveznik na putu uspeha. Bio je u pravu. U poslednjih dvanaest meseci naplatio je talenat, znanje i upornost. Posle rada na filmskom megahitu “Deadpool” dobio je veliku ulogu u seriji “Counterpart”, u kojoj igra rame uz rame s oskarovcem Džejom Kejom Simonsom. I ne samo to, nedavno je potpisao ugovor za drugi deo “Deadpoola”.

Dobili ste ulogu u seriji “Counterpart” koja se najavljuje kao novi TV hit. Kako je došlo do te saradnje?

- Vrlo klasično. Otišao sam na audiciju. Bile su četiri strane teksta na nemačkom. Nimalo lako. Ali, bogu hvala, producentima i reditelju se svidelo ono što sam uradio, tako da sam vrlo brzo dobio ponudu i počeo da snimam. Kompanija “Starz”, koja stoji iza projekta, veoma veruje u uspeh serije, mnogo novca je uloženo u produkciju. Serija je netipična i okupila je vanserijsku ekipu profesionalaca u svim segmentima, od reditelja i scenarista, preko glumaca do kamermana i scenografa. Prvih nekoliko epizoda je režirao Morten Tildum, koga znamo po filmu “The Imitation Game” s Benediktom Kamberbačom i Kirom Najtli u glavnim ulogama. Moj lik se pojavljuje od šeste epizode i prisutan je do kraja prve sezone. Veoma je bitan za priču, a i zatvara seriju zajedno sa Džejom Kejom Simonsom. Sve ukazuje da će biti prisutan i u drugoj sezoni, no, naravno, moramo sačekati da se završi prva.

Ostatak intervjua sa Stefanom Kapičićem, pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 14. aprila!

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading