45 godina "Kuma": De Niro, Paćino i Kopola otkrili nepoznate detalje sa snimanja filma (VIDEO)

Autor:

01.05.2017 13:14

Foto:

Foto:



Američki reditelj Frensis Ford Kopola, koji je režirao kultni film "Kum", ocenio je da film danas ne bi mogao da bude snimljen jer bi svaki studio odbio takav projekat.

- Film danas ne bi dobio zeleno svetlo nekog studija - rekao je Kopola na okruglom stolu organizovanom u okviru festivala Tribeka u Njujorku.

A post shared by Tribeca (@tribeca) on Apr 30, 2017 at 11:03am PDT


De Niro, Kopola, Paćino: Legendarna postava “Kuma” okupila se na 45. godišnjici filma

Okruglom stolu su prisustvovali i glumci iz filma, među kojima Al Paćino, Robert Duval, Džejms Kan, kao i osnivač njujorškog festivala Robert de Niro, koji se pojavljuje u drugom delu "Kuma".

Kopola je podsetio da je prvi deo "Kuma" koštao šest miliona dolara, a drugi deo između 11 i 12 miliona dolara, dodajući i da bi takav projekat zahtevao veliki studio za snimanje.

- Sada neki studio prihvata samo snimanje filmova koji će imati nastavke ili filmove inspirisane svetom stripa - rekao je reditelj koji je pomenuo teškoće tokom snimanja.

A post shared by Tribeca (@tribeca) on Apr 30, 2017 at 10:26pm PDT


Nekoliko nedelja pre početka zvaničnog početka snimanja, kružile su glasine da bi Kopola mogao da bude zamenjen drugim rediteljem. Film je prvobitno bio poveren Serđu Leoneu, koji je, međutim, odbio da ga režira.


Kopola je rekao da studio Paramaunt u početku nije želeo Marlona Branda za glavnog glumca, koji je na kraju dobio prestižnog Oskara, kao ni Al Paćina. Prvi izbor producenata za ulogu Don Vita Korleonea bio je Entoni Kvin, međutim Kopola je bacio oko na Branda, koji je u Holivudu bio na lošem glasu jer je važio za ćudljivu, nepouzdanu i svojeglavu osobu. Kad mu je direktor Paramaunta izričito naglasio da se Marlon Brando nikad neće pojaviti u filmu, Kopola se teatralno srušio na pod, glumeći infarkt. Producenti nisu imali kud i popustili su.


45. rođendan “Kuma”: Zašto je Al Paćino bio na “tankom ledu” za ulogu u kultnom filmu

Reditelj je rekao da se Brando sam setio da stavi papir u usta da bi imao deblje obraze poput "buldoga mafijaša" i da je bez konsultacija s Kopolom počeo da izvodi lik dona Korleonea s promenjenim glasom, nalik dubokom šapatu koji ga je kasnije proslavio.

A post shared by Tribeca (@tribeca) on Apr 29, 2017 at 10:15pm PDT


- Brando je tada potpuno ušao u lik - rekao je Kopola, čiji je film 1973. godine osvojio tri Oskara - za najbolji film, najboljeg glumca i najbolji adaptirani scenario.

Na konferenciji za štampu, glavni glumci su se prisetili doživljaja sa snimanja filma.

‪@Diane_Keaton reflected on THE GODFATHER's brilliance at #Tribeca2017 last night.

A post shared by Tribeca (@tribeca) on Apr 30, 2017 at 8:48am PDT


Film je izabran i za čuvanje u Nacionalnom filmskom registru SAD. Takođe je rangiran kao drugi najbolji film u istoriji američke kinematografije, posle "Građanina Kejna" Orsona Velsa.

A post shared by Classic Films (@classicfilmsuk) on May 1, 2017 at 12:24am PDT


"Kum" je na spisku deset najboljih filmova svih vremena.

Nakon projekcije "Kuma I" i "Kuma II", glumci i reditelj Kopola su otkrili anegdote i brojne probleme koji su pratili ovaj film, pogledajte ceo snimak!

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading