Dijana i Bojan, ćerka i sin Raše Popova u novoj "Gloriji": Ostao je veliko dete do kraja

Autor:

03.05.2017 10:45

Foto:

Foto:



Kćerka i sin Raše Popova, pisca za najmlađe i omiljenog TV lica, koji je nedavno preminuo u 84. godini, ističu da njihov otac ni u bolničkoj postelji nije mirovao, već je pun ideja i entuzijazma spremao građu za nove knjige

Radivoj-Raša Popov, koji je preminuo 29. aprila u Beogradu u 84. godini, ni u bolesničkoj postelji, u kojoj je proveo poslednjih nekoliko meseci, nije mirovao. Iako ga je vid izdavao, zbog šećerne bolesti koju više od tri decenije nije adekvatno lečio, duh mu je i dalje bio snažan, pa je uz pomoć ogromne lupe pripremao građu za roman o dva srpska despota, Stefanu Lazareviću i Đurađu Brankoviću, i učio jezike, turski, mađarski, španski, novogrčki. O poslednjim danima omiljenog TV lica i dečjeg pisca svedoče njegovi najbliži, kćerka Dijana (53) i sin Bojan (58).

- Šećer mu je potpuno pomutio vid, i to ga je najviše tištalo, a um mu je do poslednjeg daha radio besprekorno - kaže Rašina kćerka Dijana Topolac.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 28. aprila i uz čiju kupovinu dobijate na poklon CD grupe Frajle!

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading