Marija Mirković: Kako sam od "Frajle" postala majstor za udarce

Autor: Svetlana Stojaković

09.05.2017 14:08

Foto:

Foto:Kako svi ljubitelji dobre muzike znaju za njihove pesme, koje su postale neizostavni deo svake proslave u regionu, posebno u Srbiji, poželeli smo da vam članice novosadske grupe “The Frajle” predstavimo na način na koji to do sada nije urađeno. Samo za čitaoce “Glorije” Marija Mirković, Nataša Mihajlović i sestre Jelena i Nevena Buča otkrivaju svoje nepoznate strasti i ljubavi.

Njihov novi CD pod nazivom “Ljubav na dar”, zajedničko izdanje magazina “Gloria” i “Coca-Cole”, optimističan je, vedar i lepršav, a trinaest novih pesama najavljuju lepo leto pred nama.

Osim što ima vešte prste kojima prebira po žicama gitare i proizvodi specifične melodije po kojima su prepoznatljive The Frajle, Marija Mirković (34) savladala je i osnove tekvondoa. Praktikovanje ove borilačke veštine pomaže joj, pored ostalog, da se reši stresa i bude u odličnoj fizičkoj formi.

- Sport je sjajan ventil, oslobodite se stresa i steknete kondiciju koja je potrebna za nastupe i turneje. Osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Milica Mandić me je inspirisala da se zainteresujem za tekvondo. Svidelo mi se što se svi udarci zadaju nogama. Mnogo ljudi u mom okruženju se bavi borilačkim sportovima, što je bio dodatni razlog da 2013. i sama počnem da treniram u klubu “Gitros” kod Aleksandra Andreevskog. Savladala sam osnove tekvodoa i godinama pokušavala da pronađem termin da polažem za žuti pojas. Dve nedelje pre zakazanog polaganja desila mi se nezgoda i morala sam na operaciju. Bila sam sama u sali, nije bilo ni trenera da me nadgleda, a poželela sam da ponovo izvedem neke udarce i spotakla se o našu lutku Boba koja služi za vežbanje, pala i povredila levo rame. Divni hirurg doktor Lažetić imao je sjajnu ideju da me operiše laparoskopski, bez velikih rezova, kako bih se što pre oporavila zbog ranije zakazanih nastupa. Ugradio mi je četiri šrafa i jednu šipku. Iako proces oporavka nije bio jednostavan, zahvaljujući odličnom fizioterapeutu vrlo brzo sam se vratila u formu. Inače, za sviranje gitare opasnija je povreda leve nego desne ruke, zbog specifičnih pokreta koji se ponavljaju. Još nisam uspela da zakažem termin za polaganje za žuti pojas jer stalno imam neke obaveze s bendom, ali se nadam da ću to završiti sledeće godine. Kad nisam u sali, slobodno vreme najradije provodim s trogodišnjom bratanicom Sarom, koja ima svoju malu gitaru pa zajedno sviramo - otkrila je Marija.

 

Komentari. (0)

Loading