Mira Banjac: Slava mi više ne treba, para imam koliko imam, delim sudbinu svog naroda

Autor:

15.05.2017 10:19

Foto:

Foto:



Legendarna glumica Mira Banjac duboko je zašla u devetu deceniju života, ali ova energična dama ne dozvoljava da je godine uspore. Ovih dana snima seriju "Psi laju, vetar nosi", u kojoj glumi senilnu baku koja dolazi sa Kosova. Nedavno je u razgovoru za "Gloriju" otkrila kako joj polazi za rukom da očuva fizičku i mentalnu snagu.

Mira Banjac: Spremam se za odlazak

- Mnogo čitam i šetam. Čitanje mi pomaže da očuvam mentalnu, a šetanje fizičku kondiciju. Radim po kući, kao svaka druga žena. Kuvam, idem na pijacu, spremam stan - kaže Mira.

Ipak, iako vodi računa o zdravlju, nekih poroka nikako da se odrekne.

- Pušim i pomalo kašljucam, i pušiću do kraja života - to je jedino što imam! Gospod Bog mi pomaže, a i u godinama u kojima sam ja, čovek mora da se sporazume sa svojim godinama- otkrila je u razgovoru za "Blic" i dodala:

- To znači da ne smete da tražite više nego što vam pripada i da ne smete da dobijete manje nego što vaša starost zahteva. To je teško, ali čovek može sebi da pomogne više nego lekari ako osluškuje svoje telo, zna kako funkcioniše organizam. Ja sam pronašla najbolji mogući način i to je rad. Meni više ne treba slava, ne trebaju mi čak ni pare, imam toliko koliko imam, nije ni bitno, delim sudbinu svog naroda, hoću da budem korisna, da se družim sa ljudima, da se osećam da sam negde još korisna. Kad bih sedela i kada ne bih ništa radila, ja bih uginula, ne umrla, već uvenula kao biljka koju ne zalivaju. Bog mi je dao neko, kakvo-takvo, zdravlje, koje ja nalazim u radu, apsolutno samo u radu - ističe Mira. 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading