Aja Jung u novoj ""Gloriji": Inat je moje gorivo

Autor:

15.05.2017 10:51

Foto:

Foto:



Posle trijumfalnog završetka 14. Beogradskog festivala igre nastupima Mihaila Barišnjikova direktorka pravi rezime dosad učinjenog i najavljuje da je prepreke, kojih je sve više, neće sprečiti da i ubuduće od naše prestonice pravi evropski centar modernog plesa

Posle uspešno okončanog 14. Beogradskog festivala igre Aja Jung ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Publika je u velikom broju ispratila program najznačajnijeg plesnog festivala u ovom delu planete potvrđujući njegovoj direktorki da je vredelo deceniju i po ulagati, raditi, boriti se s vetrenjačama. Kako to obično biva s našom sredinom, najveća priznanja našim istaknutim umetnicima prvo dolaze iz sveta, pa tek onda mi, kao društvo, postajemo svesni njihovog značaja. Tako je ovog puta bilo s Ajom. Odlikovanje Ministarstva kulture Francuske u rangu viteza, koje joj je nedavno uručeno, pokazalo je da su Beograd i Srbija više od decenije među najprestižnijim stanicama na svetskoj mapi umetničke igre.

Nedavno je zavšen 14. Beogradski festival igre. U Beograd je, pored ostalih, došao i Mihail Barišnjikov. Kako je sve prošlo?

-  Gostovanje Barišnjikova pratila je brojna publika iz Rusije, Italije, Grčke, Francuske, Nemačke i regiona. Svi oni rezervisali su ulaznice nekoliko meseci pre izvođenja predstava, a komad je ispraćen višeminutnim ovacijama sve tri večeri.

Ostatak intervjua sa Ajom Jung pročitajte u novom broju časopisa “Gloria” koji je u prodaji od 12. maja!

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading