Nevena Ristić u novoj "Gloriji": Moja praška avantura sa Ninom Janković i Ivanom Mihailovićem

Autor:

23.05.2017 11:35

Foto:

Foto:



Glumica je tokom gostovanja na pozorišnom festivalu u češkoj prestonici popila najskuplju kafu ikada, probala više vrsta piva, premda joj to nije omiljeno piće, i pazarila repliku plakata sa likom Sare Bernar slavnog češkog umetnika Alfonsa Muhe

-Krajem prošle godine pozorište u kom nastupam je na preporuku pisca Mira Gavrana dobilo poziv iz Češke da učestvuje na festivalu Gavranfest, koji se održava u glavnom gradu ove zemlje. Reč je o smotri revijalnog karaktera na kojoj se izvode predstave iz cele Evrope rađene po tekstovima ovog pisca. U Prag sam krenula sa kolegama Ninom Janković i Ivanom Mihailovićem. Prvi smo srpski teatar koji je gostovao tamo, a tek što smo se vratili i malo sredili utiske, dobili smo poziv iz Pariza da i tamo nastupamo na jednom festivalu, pa sada u šali kažemo da smo otvorili vrata Evrope - podelila je Nevena svoje utiske  sa čitaocima "Glorije".

-U Pragu smo bili četiri dana. Domaćini festivala, udruženje “Lastavica”, dali su sve od sebe da nam boravak u tom gradu bude beskrajno prijatan. Stigli smo rano ujutro i prvo što smo poželeli bilo je da popijemo kafu. Ostali smo zbunjeni što nigde nismo videli nijedan kafić, dok se pivnice nalaze na svakom ćošku. Nismo imali kud nego da se prilagodimo situaciji.

Ostatak ove zanimljive avanture pročitajte u novom broju časopisa “Gloria” koji je u prodaji od 19. maja!

Komentari. (0)

Loading