Dajana Kiton u novoj "Gloriji": Za sreću je dovoljno troje

Autor: Svetlana Stojaković

24.05.2017 10:56

Foto:

Foto:Američka glumica, ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo Američkog filmskog instituta, imala je tri velike ljubavi: Ala Paćina, Vorena Bitija i Vudija Alena, ali se nikada nije udavala i nije joj žao zbog toga - jer u 72. godini oseća mir i uživa s dvoje usvojene dece

Osećaj slobode nešto je što na svu sreću dolazi s godinama i sa životnim iskustvom. A ja mogu da se pohvalim da se osećam i slobodno i zadovoljno - rekla je nedavno američka glumica Dajana Kiton (71), koja će za svoj doprinos filmskoj umetnosti 8. juna u Los Anđelesu primiti nagradu za životno delo.

Nju dodeljuje Američki filmski institut, a to priznanje je tokom 45 godina, otkako je ustanovljeno, dobilo samo devet žena, među kojima su Barbra Strajsend, Džejn Fonda i Meril Strip. Dajana Kiton glumila je u pedesetak filmova, među kojima su i trilogija “Kum” i “Eni Hol”, ostvarenje koje je Vudi Alen snimio po njoj - i za nju.

Rođena je, naime, kao Dajana Hol 5. januara 1946. u Los Anđelesu kao najstarije dete domaćice i talentovane amaterske fotografkinje Doroti Din Kiton i inženjera i trgovca nekretninama Džona Njutona Džeka Hola, a brat Rendi i sestre Robin i Dori odmilja su je zvali Eni.

Iako je patila od kompleksa da nije lepa, Dajana je odmalena htela da postane poznata. Uživala je kad je imala publiku, pa je u školi pevala u horu, bila članica debatnog kluba, urednica školskih novina, navijačica fudbalskog tima...

Ostatak teksta pročitajte u novom broju časopisa “Gloria” koji je u prodaji od 19. maja!

Komentari. (0)

Loading