Danijela i Stefan Buzurović: Nestor i Klara su nam učvrstili brak

Autor:

28.05.2017 19:00

Foto:

Foto:



Mladi bračni par, voditeljka i glumac, ima mnogo povoda za zadovoljstvo: nedavno su proslavili četvrtu godišnjicu braka i prvi rođendan kćerke Klare, kome se najviše radovao sin Nestor, a i na poslovnom planu beleže samo uspehe

Voditeljka Danijela (35) i glumac s povremenim izletima na televiziju Stefan Buzurović (31) nedavno su proslavili četvrtu godišnjicu braka. Popularno lice Televizije Prva, urednica emisije “Ekskluziv”, i njen suprug, voditelj emisije “TV Čorba” na B92, zbog poslovnih obaveza nisu tog dana uspeli da organizuju zabavu kojom bi obeležili značajan jubilej. Ipak, činjenica da su se videli tek uveče nije umanjila njihovu sreću, jer su ih kod kuće čekali troipogodišnji Nestor i jednogodišnja Klara.

Danijela: Da bismo godišnjicu obeležili kako dolikuje, pokušali smo da “pobegnemo” od dece, ali vrlo brzo smo se vratili kući pošto su nam njih dvoje baš nedostajali.

Stefan: Imamo dve godišnjice, građanski brak sklopili smo 21. decembra 2012, na dan kad je najavljivan smak sveta, a crkveni u maju 2013.

Slavite li obe? Koja vam je važnija?

Danijela: Nijednu ne izdvajamo kao važniju, ali nas za obe godišnjice vezuju predivne uspomene, iako je sve bilo drugačije. Mi svaki dan slavimo ljubav i srećni smo što imamo jedno drugo, tako da ne propuštamo nijedan datum koji predstavlja dobar povod da proslavljamo još malo.

Jeste li jedno drugom nešto poklonili ili obećali ovog 12. maja?

Stefan: Ono glavno jedno drugome smo obećali pre četiri godine i toga se držimo. Pokloni su manje važni.

Šta ste sve uradili a što ste pre braka mislili da nikad nećete?

Stefan: Mislili smo da nikada nećemo izgovoriti neke rečenice koje su nama roditelji upućivali, ali to se, jednostavno, dešava. Refleksi su nam se popravili i odnedavno smo sposobni da proričemo blisku budućnost. Na primer, tačno znamo kada će Nestor da prospe čašu vode i kada će Klara da pojede malo zemlje iz saksije.

Danijela: Klara ne jede više zemlju iz saksije jer smo sve sklonili iz kuće do daljnjeg kad je to prvi put uradila.

Oko čega se najlakše dogovarate?

Stefan: Oko toga da negde ne želimo da odemo kako bismo nas četvoro proveli više vremena zajedno, kao porodica.

Danijela: Trudimo se da nam zajedničko vreme bude što kvalitetnije, da ne gubimo nijedan minut.

A najbrže posvađate?
Stefan: Kad treba da glasamo: burgeri ili kineska hrana.
Danijela: Kineska hrana je ukusnija, to je jasno.

Ko prvi popusti?
Danijela: Onaj ko je manje gladan. Svaka rasprava treba za cilj da ima neko rešenje. Tako da nema popuštanja. Trudimo se uvek da dođemo do najboljeg rešenja ma šta da je u pitanju.

Koji je najveći izazov kad u kući imate dvoje male dece?

Danijela: Uskladiti im ritam kad je spavanje u pitanju. Ovih dana nam se čini da smo konačno uspeli u tome. Ali, nećemo da se hvalimo, da ne ureknemo.

Koliko se Nestor i Klara razlikuju po karakteru?

Danijela: Potpuno su različiti, za sada. Ali još je rano komentarisati jer Klara ima tek godinu.

Pokazuje li Nestor znakove ljubomore ili je već pravi stariji brat zaštitnik?

Stefan: Postoje momenti kada se naljuti na Klaru i kada beži po kući od nje. A, ruku na srce, mlađe sestre umeju da budu naporne. Posebno ako trapavo hodaju i još ne govore, a pokušavaju da ti uzmu sve čega se dohvatiš. Mada, ukoliko se neko drugi naljuti na nju, Nestor je taj koji će ga “izvesti pred lice pravde” i staviti je u svoju zaštitu.

Nedavno ste proslavili Klarin prvi rođendan i krštenje.

Stefan: Da, i to sa porodicom i kumovima, a za vikend ćemo napraviti i okupljanje za Klarine i Nestorove drugare.

Danijela: I naše drugare koji učestvuju u životu Klare i Nestora, kao što su tetke, stričevi i ujaci. Imamo stvarno divne prijatelje i srećni smo zbog toga.

Ko je za kćerku birao ime?

Stefan: Zajedno smo izabrali ime i za Nestora i za nju.

Danijela: Dogovorili smo se da dajemo predloge sve dok oboje ne budemo zadovoljni. Bili smo u kolima kad se prvi put “dogodio predlog Klara” i oboje smo istog trena rekli: “To je to!”

 

Šta je vama u ovoj životnoj fazi najteže? Zbog čega najviše brinete?

Danijela: Najviše briga nam zadaje vaspitanje dece. Danas, više nego ikada, mladima primer daju pojave koje ne zaslužuju da im se poklanja pažnja. One deluju vrlo primamljivo, a beskrajno su pogrešne. Teško je danas objasniti, a posebno uveriti decu da knjiga, makar i elektronska, ima veću vrednost od lajka na nekoj društvenoj mreži. Mnogi roditelji nisu svesni da je svaki dan važna lekcija za dete i da svaka propuštena lekcija postaje problem u budućnosti. Najmlađi se ugledaju jedni na druge i uče jedni od drugih, ali neku decu vaspitava porodica, a mnoge aplikacije i televizija. To nas brine najviše.

Kad će treća beba?

Danijela: Ta tema je otvorena za pregovore, ali vam ne mogu dati konkretan odgovor.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading