Slađana Milošević u novoj "Gloriji": Nemam decu i nije mi žao

Autor:

05.06.2017 14:03

Foto:

Foto:



U godini u kojoj obeležava četiri decenije od objavljivanja prvog singla ‘Au, au’ i pojavljivanja na muzičkoj sceni pevačica i kompozitorka otkriva koliko je bilo teško biti ispred svog vremena, zbog čega su je udarali i pljuvali na ulici i kako nije nesrećna što nije majka

Ikona avangardne umetničke scene i začetnica novog talasa na našim prostorima Slađana Milošević (61) ove godine proslavlja četiri decenije karijere, čiji je početak obeležen izlaskom kultnog singla “Au, au” s kojim je krenula epoha rušenja tabua i osvajanja slobode u vremenu kada je svako istupanje od zacrtanih pravila doživljavano kao velika pretnja celokupnom sistemu.

- Pesmu “Au, au” sam morala sama da napišem jer u vremenu šlagera i festivalske muzike nije bilo kompozitora s kojima se moglo stvoriti nešto novo: spoj modernog, ekstravagantnog i dinamičnog pop roka. Tada se radilo po strogo propisanim pravilima, te je postojalo čak i nešto što se zvalo “nastupno odelo”. Muški izvođači su nosili obavezno odelo sa mašnom, a žene duge haljine, obično s ružom, uz klasične fruzure. Živeli smo u društvu kulturnog diktata, propisanih ideja, ponašanja, razmišljanja, sveukupne stvarnosti.

Ostatak intrigantnog intervjua sa Slađanom Milošević pročitajte u novom broju časopisa “Gloria” koji je u prodaji od 5. juna!

Komentari. (0)

Loading