Boris Beker: Šta je dovelo do potpunog kraha teniskog šampiona?

Autor:

18.07.2017 22:35

Foto:

Foto:Prevara, razvod, loše investicije, bankrot, trzavice u braku... Tako bi se ukratko mogle opisati poslednje dve decenije u životu trostrukog osvajača Vimbldona, 49-godišnjeg Borisa Bekera.

Da problemi nikada ne dolaze sami, govori i nova vest koja je odjeknula u nemačkim medijima, kako je nekadašnji teniser, zbog još jedne loše investicije, izgubio gotovo sve svoje stečeno bogatstvo, a ništa lakše mu nije ni u ljubavnom životu jer, kako se šuška, njegov brak s bivšom holandskom manekenkom odavno ne funkcioniše, prenosi "Tportal".

Plemenito srce našeg Noleta: Đoković ponudio finansijsku pomoć bivšem treneru

Krajem juna ove godine ljubitelji tenisa ostali su u šoku kada je Beker, samo nekoliko dana pre početka ovog turnira, proglasio bankrot.

Boris i Barbara

Nagomilani dugovi, koji se vuku još otkako se rastao od prve supruge Barbare Feltus, s kojom ima sinove Nou Gabrijela i Elajasa Baltazara, i kada je, zbog preljube morao da isplati bivšoj supruzi gotovo 20 miliona funti, samo su rasli.

Barbara sa sinovima

Uz to, ruskoj manekenki Angeli Ermakovoj, s kojom je i prevario suprugu i  koja mu je rodila ćerku Anu morao je da plati 2,5 miliona dolara, a plaća i alimentaciju 20 hiljada dolara mesečno.

Angela Ermakova sa ćerkom Anom

Osim toga, bankrotu su prethodili i dugovi prema privatnoj banci "Arbuthnot Latham & CO" koja ga od septembra 2015. godine tereti za dugovanja.

Sada se sve dodatno zakomplikovalo. Prema pisanju nemačkih medija, Beker je izgubio gotovo sve svoje bogatstvo, koje se procenjuje na 100 miliona funti i to sve zbog pogrešnog investiranja. Naime, bivši 49-godišnji teniser je pre četiri godine uložio novac u nigerijsku naftnu kompaniju.


Prema pisanju nemačkog magazina "Der Spiegel", Beker je kupio deonice, ali investicija je na kraju propala, a navodno je i to jedan od razloga zbog kojeg je pre nekoliko nedelja i službeno bankrotirao.

Da problemi ne dolaze sami, govori još jedan podatak. Samo nekoliko dana nakon što je proglasio bankrot, krenule su glasine o bračnim problemima sa suprugom, bivšom holandskom manekenkom Lili s kojom je osam godina u braku. I dok Beker sve više vremena provodi u rodnoj Nemačkoj, njegova supruga živi u Londonu s njihovim sedmogodišnjim sinom Amadeusom.

Ako su napisi istiniti, razvod bi za Borisa Bekera u ovoj situaciji došao u najgorem mogućem trenutku, jer bi njegov račun ostao 'lakši' za još nekoliko miliona dolara.

Maja Gašić

Autor