Potresna ispovest Majka Tajsona: Bio sam zlostavljan kao dete, dugo sam osećao sramotu

Autor:

25.07.2017 16:54

Foto:

Foto:



Svakodnevno slušamo i čitamo priče o holivudskim zvezdama koje su u detinjstvu preživele neku traumu. Počev od glumice Šarliz Teron čijeg oca alkoholičara je u samodbrani ubila njena majka, preko legendarne Džejn Fonde koja je sedam decenija krila da je u kao devojčila bila silovana, pa sve do Teri Hačer, slavne "očajne domaćice" koja je seksualno zlostavljana kad joj je bilo samo pet godina...

Bolna ispovest Džejn Fonde: Mračna tajna koju je nosila na duši sedam decenija

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on Mar 21, 2017 at 6:49pm PDT

I najčešće se tragična lista sastoji od žena. Ipak, s vremena na vreme saznamo da su i pojedini muškarci iz sveta poznatih prolazili kroz sličan pakao. Jedan od njih je legendarni bokser Majk Tajson.

Gvozdeni Majk, kako ga u medijima zovu, o traumatičnom iskustvu je govorio još 2014. godine tokom gostovanja na "SiriusXM's Opie" radiju. Kad mu je bilo sedam godina, šetao je ulicama Bruklina kada ga je zgrabio nepoznati muškarac i ugurao u prvu zgradu.

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on Jun 19, 2016 at 12:31am PDT


- Bio sam dete, a on je bio star. Maltretirao me je, seksualno zlostavljao... Nikad kasnije ga nisam video - ispričao je i dodao da je uspeo da pobegne i da se ovakva situacija nikad kasnije nije ponovila.

Nije prijavio policiji šta mu se dogodilo, nikome nije rekao. Bio je suviše uplašen i posramljen.

Tri godine kasnije, bokser je o ovoj bolnoj temi ponovo progovorio u intervjuu za ESPN.

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on Jan 17, 2017 at 10:09am PST


- Volim da tu temu držim tamo gde joj je i mesto - u prošlosti. Ipak, istina je, bio sam zlostavljan kao dete - rekao je Tajson.

Iako nerado priča o ovoj temi, Majk nije mogao da porekne da ga je ovaj incident promenio i bukvalno naterao da postane žilav kako bi se izborio sa osećajem straha i nemoći.

- To nikoga ne treba da se tiče, ali inače ljudi ne vole da govore javno o takvim iskustvima jer misle da ih to čini slabim - dodao je Tajson.

U paklu nasilja: nekad zlostavljane, danas slavne

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on Jun 23, 2012 at 12:09pm PDT


Kako to obično biva sa žrtvama zlostavljanja, Tajson je priznao da je dugo nakon tog događaja osećao sramotu.

- Ipak, naučio sam da zbog toga što ti se tako nešto desi nisi ništa manje čovek nego što si ranije bio - zaključio je Majk.

Maja Gašić

Autor