Poslednji dani Predraga Cuneta Gojkovića u novoj "Gloriji": Velika gospoda putuju u snu

Autor:

31.07.2017 09:57

Foto:

Foto:



Slavni pevač narodne muzike preminuo je dok je spavao u svom domu u Beogradu u 85. godini ostavljajući iza sebe bogatu diskografiju i biografiju bez mrlje, o čemu svedoče reči supruge Leposave-Lele i kćerki Katarine i Nataše

Legenda narodne muzike Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini u snu u svom domu na Julinom brdu u Beogradu. Tog dana uz njega je bila samo supruga Leposava-Lela, koja je poslednjih godina, otkada mu je zdravlje bilo narušeno, uz kćerku Katarinu, brinula o pevaču. Cunetova smrt, osim njegovih najbližih, potresla je čitav region. Tokom karijere duge šest decenija brojnim pesmama, pre svega narodnim, ostavio je dubok trag u sprskoj pa i regionalnoj kulturi. Mnogi poštovaoci njegovog lika i dela telegramima i telefonskim pozivima izrazili su saučešće porodici pokazujući time da veliki pevač nije i neće biti zaboravljen.


Iako mu je poslednjih nekoliko godina zdravlje bilo prilično narušeno, pa je vreme uglavnom provodio kod kuće, nije klonuo duhom. Uz pažnju i negu supruge i kćerki, nastojao je da prebrodi nevolje koje su ga snašle. Trudio se da svakodnevicu, čak i u najtežim trenucima, osveži humorom, koji ga nije napuštao.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 21. jula!

Maja Gašić

Autor