Tom Džons u novoj "Gloriji": Neuništivi tigar iz Velsa

Autor:

04.08.2017 17:00

Foto:

Foto:



Britanski pevač i sa 77 godina puni dvorane širom sveta, u karijeri dugoj šest decenija prodao je milione ploča i spavao sa hiljadama žena, ali je voleo samo jednu, Lindu, kojom se oženio sa šesnaest godina i ostao u braku do njene smrti 2015.

"Odmaraću se kad umrem. Moram da pevam, inače sam nesrećan" - objašnjava Tom Džons (77) zašto je ponovo na turneji. Iako više ne nastupa gotovo dvesta puta godišnje, što je radio sve do pre sedam godina, britanski pevač - koji je u šest decenija karijere prodao više od 100 miliona albuma i zaradio oko 180 miliona funti - ne namerava skoro da se penzioniše. Razmišljao je, doduše, o tome nakon što je 10. aprila prošle godine u Los Anđelesu preminula njegova supruga Linda s kojom je bio u braku 59 godina.

- Sve se dogodilo brzo. Imala je rak, nazvala me je da mi kaže kako joj je ostalo samo još nedelju dana života. Srce mi je stalo. Odmah sam prekinuo turneju i doleteo kući.

Bio je uz nju u bolnici do poslednjeg dana. Bol ga je potpuno slomila i posle njene smrti i sam je izgubio volju za životom.

Ostatak feljtona o Tomu Džonsu pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 21. jula!

Maja Gašić

Autor