Nađa Higl u novoj "Gloriji": Šampioni se bore do kraja

Autor:

07.08.2017 10:05

Foto:

Foto:



Plivačica koja je postala ponos nacije u leto 2009. kada je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rimu suočila se sa ozbiljnim autoimunim oboljenjem, a snagu za bitku sa opakim protivnikom daju joj sinovi Dragan i Mihajlo

Svetska šampionka u plivanju iz 2009. Nađa Higl (30) po rođenju drugog deteta našla se pred najvećim iskušenjem do sada: posle duge pretrage dijagnostikovana joj je autoimuna bolest ulcerozni kolitis. Isprva je bila užasnuta, jer je u pitanju neizlečivo oboljenje koje će je pratiti do kraja života. Iako je odmah započela s terapijama, poboljšanja nije bilo, što je doprinelo da uđe u začarani krug depresije.

- Nisam imala tegobe u prvoj trudnoći sa sinom Draganom, i to je bio najveći razlog što smo se suprug i ja odlučili da ubrzo proširimo našu divnu porodicu drugim detetom - otkriva Nađa. - Želja nam se brzo ispunila, ostala sam u drugom stanju i sve je prolazilo u najboljem mogućem redu. Međutim, u šestom mesecu trudnoće krvna slika mi se pogoršala, tačnije nivo gvožđa u krvi mi je bio u drastičnom padu. Dakle, našla sam se u situaciji da su svi simptomi jednostavno bili zamaskirani zbog stanja u kom sam se nalazila.

Ostatak priče pročitajte u novom broju magazina "Gloria" koji je u prodaji od 7. avgusta! 

Maja Gašić

Autor