Lidija Vukićević o seriji "Bolji život": Živeli smo kao jedna porodica

Autor:

08.08.2017 13:29

Foto:

Foto:Glumica Lidija Vukićević (55), koju je publika upoznala i zavolela u kultnoj domaćoj seriji “Bolji život”, posle duge pauze se vratila na filmsko platno u ostvarenju “Afterparti”, gde je odigrala upečatljivu ulogu.

Lidija Vukićević: Posvetila sam se deci posle razvoda, deset godina nigde nisam izlazila

Čak i u vreme najveće popularnosti serijala “Bolji život” glumica nikad sebi nije dozvoljavala da je slava ponese, oduvek je s obe noge bila na zemlji.

- Moram priznati da takav uspeh serije niko nije očekivao. Dok nije počelo snimanje, svi smo bili pomalo skeptični. Uradili smo prvih deset epizoda ne nadajući se većem odjeku kod gledalaca. Bilo je u početku i kritika, a onda je krenula euforija. To vreme, a snimali smo punih pet godina, u drugoj polovini osamdesetih, pamtim po sjajnom druženju čitave ekipe, ne samo nas glumaca nego i tehničkog osoblja, od kamermana i tonaca do čistačica, svi smo živeli kao jedna porodica. I po profesionalizmu. Čini mi se da je to poslednji profesionalizam koji sam doživela. I svi smo uživali dok smo radili.

Priseća se i anegdote sa snimanja novogodišnje emisije. Bili su toliko gladni da su pojeli čak i pečeno prase koje je doneto kao rekvizit.


- Radili smo dan i noć i nismo imali vremena za pauzu za jelo. Kad je prase stiglo, divne, hrskave kožice, svi smo se jedno pola sata motali oko njega i čežnjivo ga gledali, a onda smo navalili. Glad je ipak bila jača. Međutim, bili smo pažljivi, sačuvali smo kožicu, pa smo ga posle napunili novinama kako ne bi propao kadar.

S popularnošću se lako nosila, što je potvrdila i epizoda s plakatom za film “Žikina dinastija”, koji je njen otac doneo kući i pokazao joj.

- Slikali su me s Dragomirom Bojanićem Gidrom i Markom Todorovićem i čitav grad je bio oblepljen najavama za film. Tata mi je pokazao plakat, a ja sam ga samo pogledala i rekla sebi: “Dobro, sve je to lepo, to je deo posla”. Ali treba biti normalan. I često sam sa sobom imala razgovore tog tipa, da se ne bih uzdigla.

Lidija Vukićević ekskluzivno za “Gloriju” otkriva ko je muškarac s kojim već godinu dana uživa u ljubavi

Publika je nedavno, posle duže pauze, mogla da je vidi u ostvarenju “Afterparti” Luke Bursaća, za koga tvrdi da je sjajan reditelj.

- Volim ljude koji umeju da isteraju svoje, a on je jedan od takvih, uspeo je da se izbori za sebe. I film je dobar, istinit, veoma poučan, kako za decu tako i za roditelje, jer mnogi i ne znaju gde im deca odlaze uveče. U Beogradu je strašno, a moji sinovi i njihovi drugovi kažu da se događaju i stvari triput gore nego što su prikazane u filmu.

Pozorište joj nedostaje. Trenutno igra u predstavi “Čekajući ministra” i monodrami “Istina” rađenoj po tekstovima patrijarha Pavla i vladike Nikolaja Velimirovića i romskoj poeziji, koja govori o suštini, duhovnom životu. Za nju je dobila i nagradu na “Danima Zorana Radmilovića” koja joj je veoma draga. A od jeseni je očekuje veliki televizijski projekat, o kome za sada ne sme ništa da otkrije.

Maja Gašić

Autor