Džulija Roberts: Svi detalji posete holivudske zvezde Srbiji

Autor:

14.08.2017 21:31

Foto:

Foto:Tokom boravka u našoj zemlji slavna holivudska zvezda i njena porodica, suprug Danijel Moder, sinovi Fineus Volter i Henri Danijel i kćerka Hejzel, ponašali su se ljupko i skromno, jeli su kajmak i organsku salatu i pili srpsku rakiju i zaječarsko pivo

Bez službenih protokola i prijema, nenametljivo baš kao što živi poslednjih desetak godina otkako je napustila Los Anđeles, Džulija Roberts (49) je stigla u Beograd. Razlog njenog boravka u srpskoj prestonici brzo je otkriven. Sa decom je pravila društvo suprugu Danijelu Moderu koji je angažovan kao direktor fotografije u filmu “Zaljubljena u di-džeja” koji se ovog leta snima na više lokacija u regionu, uključujući naš glavni grad. U crnoj haljini i drvenim klompama, sa tamnim naočarima i šalom oko vrata, i bez trunke šminke na licu, nije delovala kao glamurozna zvezda već kao lepa i prirodna žena, zbog čega je mnogi Beograđani u prvi mah nisu prepoznali.

ATIPIČNA LEPOTICA

Ipak, Džulijin boravak u Srbiji nije mogao da prođe nezapaženo. Pristigavši 27. jula sa suprugom i njihovo troje dece, dvanaestogodišnjim blizancima, kćerkom Hejzel i sinom Finom Volterom, i tri godine starijim Henrijem Danijelom, odsela je u hotelu na Studetskom trgu u centru Beograda. Prva dva dana ponašala se kao običan turista. Najopuštenije se šetkala Knez Mihailovom, dva puta doručkovala u istom restoranu sa porodicom, razgovarala sa prodavcima suvenira u Vasinoj i Čika Ljubinoj ulici, posetila Kalemegdan. Sve vreme se kretala bez telohranitelja. Bila je nasmejana, diskretna, tako da nije privlačila mnogo pažnje. Prodavci koji su imali priliku da usluže veliku zvezdu ističu kako je Džulija izuzetno srdačna i dobra. Prve informacije o njenom boravku u Beogradu potekle su upravo od prodavačica koje su na društvenim mrežama objavile senzacionalnu informaciju da je velika glumica bila kod njih u prodavnici. Mnogi su poželeli da vide uživo taj najprepoznatljiviji osmeh na svetu i neverovatno duge noge. Foto-reporteri, kao i brojni fanovi, narednih pet dana obitavali su ispred hotela u kome se prijavila pod lažnim imenom, ali gotovo niko nije uspeo da je uslika zato što ga je napuštala u crnom džipu ili kombiju sa zatamnjenim staklima.

Zahvaljujući diskreciji beogradskih konobara čaršija nije obaveštena o visini napojnica koje je porodica Roberts-Moder ostavljala u lokalima u kojima je tražila beg od tropskih vrućina, ali smo mogli da saznamo šta je jela. Bez ikakvih izvoljevanja kakva najčešće vezujemo za holivudske superstarove, pili su najobičniji espreso i kiselu vodu, doručkovali jaja i prženice, ručali organsku salatu.

KAO SAV NORMALAN SVET

Ponašali su se toliko skromno da ljudi u kafićima nisu ni primećivali da do njih sedi slavna glumica, a bliski susret sa njom imalo je i osoblje restorana “Bella Vista”, kod kojih je porodica svratila u nedelju 30. jula u popodnevnim satima. Za naš magazin vlasnik restorana Miodrag Popović otkrio je kako je to izgledalo.

- Došli su nenajavljeno, očigledno im se dopao spoljašnji izgled restorana. Toliko su se normalno ponašali da niko nije ni obratio pažnju na njih. Konobarica je otišla po porudžbinu i prepoznala glumicu tek iz drugog puta kad je ona skinula naočare. Nije mogla da veruje da kod nas ruča Džulija Roberts i da je toliko skromna i fina. Ta žena treba da bude uzor našim domaćim selebritijima - iskren je Miodrag.

Zanimljivo je da je Popović poverovao u to da u njegovom restoranu sedi “Zgodna žena” i “Odbegla mlada” tek kad je video njenu decu.

- Gledao sam ih nedavno u reportaži kad su sa Džulijom posetili Čelsijev stadion. Dok su se roditelji odmarali, klinci su se igrali u bašti sa psom, koji im se toliko dopao da su hteli da ga vode kući. Na kraju su se i slikali s njim.

On nam je otkrio i šta se tog dana našlo na njihovom meniju.

- Džulija je ručala feta sir u hrskavoj kori sa medom i crnim susamom, deca su jela sladoled i pila šejk, a muž je tražio domaće pivo, pa je uzeo “zaječarsko” - kaže Miodrag, koji se, za razliku od svog osoblja, nije fotografisao sa omiljenom glumicom.

Džulijin boravak u Beogradu podstakao je brojne preduzetnike i direktore manifestacija da krenu da joj upućuju javne pozive da gostuje kod njih, posebno jer je oskarovka pre pet godina imala pregršt lepih reči za našu zemlju. Tada je izjavila kako oduvek želi da poseti Srbiju pošto je oduševljena muzičkim instrumentom koji je karakterističan za naše krajeve.

- Snimajući filmove putovala sam na mnoga mesta, ali nikada nisam bila u Srbiji. Neko mi je iz vaše zemlje doneo CD sa vrlo upečatljivom muzikom. Zvuk trube je nezaboravan! Za proslavu jednog rođendana smo puštali tu muziku i igrali uz nju. Svima se dopalo - izjavila je Džulija, koja ovog puta, koliko je poznato, nije uživala u trubačima, ali jeste u tamburici u jednom etno restoranu nadomak Novog Sada, koji je posetila sa koleginicom Demi Mur koja je ovih dana iz privatnih razloga takođe u Beogradu.

SUSRET SA VIDRAMA

U vojvođanske salaše nije otišla samo sa Demi, tada ju je pratilo i obezbeđenje koje je morala da unajmi kad je shvatila koliku je pažnju izazvao njen dolazak. Ubrzo se i odjavila iz hotela i iznajmila stan na Dorćolu, gde je čak jednoj stanarki u zgradi slučajno pozvonila na vrata kad je želela da upali svetlo u hodniku. I baš ti slučajni susreti sa Džulijom pružili su jasniji uvid u to kakva je zaista holivudska zvezda koja je, prema oceni magazina “People”, jedna od pedeset najlepših žena na svetu i čija se imovina procenuje na 2,6 milijarde dolara. Umesto da ide na neka luksuznija mesta, ona je obilazila ergele konja na salašu, vozila se fijakerom i probala domaći hleb i kajmak. Odmarala se u Banji Vrujci, mogla se videti na karting stazi u Surčinu i u Zoološkom vrtu, gde je, kažu, petnaest minuta stajala ispred kaveza sa vidrama.

Po ugledu na majku ponašala su se i deca. Kako bi što više vremena provodila sa njima, Džulija snima samo jedan film godišnje, ali se ne ustručava ni da ih ostavi na čuvanje dadilji. Tako su dečaci u pratnji plavokose devojke jednog dana posetili zabavni park sa dinosaurusima u prirodnoj veličini na Kalemegdanu, slikali se, opušteno jeli picu na klupi i igrali se sa loptom u bojama srpske zastave. Glumica se za to vreme provodila sa kćerkom, dok je suprug istraživao grad.

Džulija je samo jednom posetila muža na lokaciji gde bi trebalo da se snima film na kome ovaj scenarista i reditelj po profesiji radi, a sigurno je da će to učiniti još koji put, na radost mnogih koji se do sada nisu susreli sa najprirodnijom zvezdom na svetu.

Maja Gašić

Autor