Od manekenke do Trampove direktorke komunikacija: Ko je zanosna Houp Hiks?

Autor:

18.08.2017 16:00

Foto:

Foto:Američki predsednik Donald Tramp imenovao je svoju blisku saradnicu i bivšu manekenku Houp Hiks (28) za novu privremenu direktorku komunikacija Bele kuće.


Hiksova će na tom mestu zameniti Entonija Skaramučija koji je smenjen posle samo deset dana. Iako nema političko iskustvo, Hiksova je već pet godina u bliskim vezama sa porodicom Tramp, prenosi Bi-Bi-Si navodeći da je ona tiho gradila svoj put postavši jedna od najbližih saradnica predsednika, a sa zaradom od 180.000 dolara i jedna od najplaćenijih.

Karijeru je počela u odnosima sa javnošću gde joj je jedan od klijenata bila modna kompanija Trampove ćerke Ivanke čije kolekcije je kao model i nosila. Osim toga radila je i za Ralfa Lorena, a pojavljivala se i na naslovnim stranicama modnih magazina.


Saradnja sa Ivankom Tramp dovela ju je i do njenog oca koji ju je 2014. godine lično izabrao da radi marketing za njegovu kompaniju sa nekretninama.

U politiku je ušla slučajno 2015. godine kada je sa Trampom otišla na put koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio njegov prvi u okviru predsedničke kampanje.

Zatim je pomagala u vođenju njegovog naloga na Tviteru, zapisujući ono što je on želeo da kaže, a on ju je potom lično zamolio da ostane u njegovom političkom timu što je i prihvatila.

Hiksova retko daje intervjue, ali često prisustvuje predsednikovim intervjuima. Kada je počela da radi Trampovu kampanju, obrisala je svoj nalog na Tviteru, dok joj je profil na Instagramu privatan.


Tramp je posle inauguracije namenio novu ulogu za Houp Hiks koja je postala direktorka Bele kuće za strateške komunikacije.

Ona sa predsednikom komunicira ne pokušavajući da ga promeni, već da mu omogući ono što želi da radi.


Prema pisanju Politika, Houp Hiks je jedna od malobrojnih pravih „insajdera“ u Trampovoj porodici. Imala je privatne večere sa Ivankom i Džeredom, a bila je i među malobrojnima u Trampovoj delegaciji tokom posete papi Franji u Vatikanu.

Iako se trenutno nalazi na privremenoj funkciji direktora komunikacija Bele kuće, s obzirom na dosadašnji brzi uspon, ne treba se iznenaditi ako Houp Hiks ostane na toj poziciji duže od svojih prethodnika, zaključuje Bi-Bi-Si.

Maja Gašić

Autor