Dejan Petrović: Svetog Iliju ću slaviti kao drugi rođendan

Autor: Maja Gašić

24.08.2017 20:00

Foto:

Foto:Tek kad je napustio potpuno slupan automobil nakon što je sleteo u ambis u Ovčar Banji i pozvao suprugu da dođe po njega, muzičar, višestruki pobednik Sabora trubača u Guči, shvatio je da je za dlaku izbegao smrt

Muzičar i višestruki pobednik Sabora trubača u Guči Dejan Petrović (34) s minimalnim posledicama preživeo je težak saobraćajni udes, kada se svojim automobilom survao u ambis kod Ovčar Banje. O nesreći je prvo obavestio suprugu Branku, a oboje su od sedmogodišnje kćerke Jovane u početku krili šta se tačno desilo. Ipak, njegova mezimica je osetila da je tata doživeo nešto strašno i kad je kasno te noći došao kući, kao čičak se prilepila uz njega. Nakon što se pribrao posle 24 sata i trezveno sagledao ono što mu se dogodilo, Dejan je stopostotno siguran da je za dlaku izbegao smrt.

- Sve se odigralo oko 19 časova tog 2. avgusta, na dan kad slavimo Svetog Iliju. Prethodnu noć smo moj “Big bend” i ja nastupali u Svilajncu, odatle sam produžio za Beograd da bih pozavršavao razne obaveze preko dana, a po podne sam krenuo za Užice.

ČIČAK ZA TATU

Premoren, nije ni osetio da ga hvata san, a samo delić sekunde bio je dovoljan da izgubi kontrolu nad vozilom koje je izletelo sa puta i nekoliko puta se prevrnulo pre nego što se zaustavilo. Ošamućenom od svega, Dejanu je trebalo vremena da shvati šta se dogodilo. Pošto je uspeo da pomeri ruke i noge, polako se iskobeljao iz smrskanog automobila i pozvao suprugu dok je u neverici gledao na šta liči slupani džip.

- Prvo sam nazvao nju, naravno. Ispričao sam joj šta se desilo i potvrdio da sam dobro. Stvarno dobro, bez ublažavanja istine. Rekao sam joj da ne brine i da krene ka meni, bez žurbe i brige. Bio je to ogroman stres za oboje. Od kćerke smo u početku krili punu istinu. Objasnili smo joj da je tata imao saobraćajnu nesreću namerno, izbegavši da joj otkrijemo sve detalje. Ali, naravno, osećala je koliko smo svi potreseni i kad sam konačno stigao kući, kao čičak se zakačila za mene i nije me ispuštala iz zagrljaja.

Prvi mu je u pomoć priskočio vozač kamiona koji je naišao posle njega i video šta se desilo.

- Sišao je do mesta gde sam se zaustavio. Njemu i drugim ljudima koji su takođe stali izgledalo je da je teško ko preživeo u toj olupini, ali, evo, hvala bogu, tu sam. Iz automobila sam uspeo nekako da se izvučem, a onda su drugi meni i njemu pomogli da se izvučemo iz onog ambisa. Mnogo je strmo, klizavo i teško je ispeti se, ali ljudi su napravili živi lanac i tako nas spasili.

MOLITVA JE POMOGLA

Dejan ne krije da se uplašio. U nameri da skrene pažnju svim vozačima da umorni ne sedaju za volan, posebno svojim kolegama koji često prelaze velike relacije zbog nastupa, otkriva šta mu je sve prošlo kroz glavu u tom trenutku.

- Tu su sekunde u pitanju. Doslovce, ne znaš šta te snašlo. Ja sam se osvestio, odnosno probudio kada sam bio van puta i već krenuo da se tumbam i prevrćem. Tako da se jedino sećam da sam molio Boga da se zaustavim pre nego što dođem do vode.

Svestan da ga je samo čudo spasilo od najgoreg, kaže da će ubuduće slaviti Svetog Iliju kao drugi rođendan.

- I to ne zato što je to puka slučajnost ili što bi možda tako trebalo, već zbog toga tako želim i osećam. 

Maja Gašić

Autor