Aleksandra i Nemanja Matić: Kako je počela bajka o princu i lepotici sa Uba

Autor:

03.09.2017 12:33

Foto:

Foto:



Najskuplji srpski fudbaler, koji je nedavno za 45 miliona evra otkupa i nedeljnu platu od 185.000 evra prešao iz Čelzija u Mančester, pre sedam godina zaljubio se u lepu srednjoškolku, koju danas smatraju najlepšom suprugom nekog sportiste u Velikoj Britaniji

Matići viđeni u prvom šopingu u Mančesteru - to je pre nekoliko nedelja bio naslov koji je dominirao na prvim stranama britanskih tabloida, a bio je i te kako zapažen i na sportskim stranicama “ozbiljnijih” listova. Novinari su pratili svaki korak našeg Nemanje Matića (29), novog igrača Mančester junajteda. A kako i ne bi? Ovaj momak otkupljen je od londonskog Čelzija za 45 miliona evra, što ga svrstava na prvo mesto najskupljih srpskih fudbalera u istoriji. Nedeljna plata u slavnom klubu iz Mančestera mu je 186.000 evra, a podjednako važan motiv da Matić bude toliko medijski praćen jeste i njegova supruga Aleksandra (26), prema brojnim ostrvskim anketama, najlepša “vagsica” (WAG - skraćenica za “wives and girlfriends”, supruge i devojke poznatih sportista).

- Aleksandra i ja držimo se zajedno kad god možemo - kaže Nemanja, zvanično najbolji fudbaler Srbije za 2016. - Ponekad zavidim njoj, sinu Filipu i kćerki Tei na strpljenju i ljubavi koje imaju za sve moje obaveze, putovanja, pobede i poraze. Pored njih, ja sam presrećan čovek.

Presrećan je čovek od 2009, kad je na Ubu upoznao tada sedamnaestogodišnju učenicu Aleksandru Pavić. Nemanja je iz obližnjeg sela Vrela, a na Ub je došao na odmor, jer je tada igrao fudbal za slovački tim Košice.

- Naravno, nismo se smuvali prvi put kad smo izašli. On je morao da se vrati u Slovačku, a ja sam ostala na Ubu. Posle njegovog povratka izašli smo ponovo i onda me je pitao da mu budem devojka... Tada je počela naša bajka - rekla je današnja gospođa Matić svojevremeno u intervjuu za “Alo”.

Godinu dana kasnije Nemanja je zaprosio ubljansku lepoticu na krajnje originalan način: preko jednih dnevnih novina.

- Da, Nemanja, želim da se udam za tebe - odgovorila mu je Aleksandra, koja je čekala da završi srednju školu pa da se preseli u London, gde je Matić tek počinjao da igra za Čelzi.

Svadba je obavljena u Londonu, u leto 2010. Par je otputovao na deset dana medenog meseca na Maldive, a ubrzo po povratku saznali su da će ih kroz nekoliko meseci biti troje. Aleksandra je rodila sina Filipa, tri godine kasnije i kćerku Teu, oboje u Srbiji, jer je to bila njena i Nemanjina želja. U međuvremenu su upisali i godinu dana zajedničkog života u Holandiji i tri u Lisabonu, gde je Nemanja igrao za Vitese, odnosno Benfiku.

Nađa Higl: Moja glava je istrenirana da ne odustaje i da prkosi, a telo da sluša

Supruzi našeg najboljeg i najskupljeg fudbalera u naročito lepom sećanju ostala je portugalska prestonica, jer je tamo otkrila svoj talenat za modu. I sama manekenske građe, počela je da kreira, a na lisabonskoj Nedelji mode ona i Nemanja su se pojavili u ulozi manekena i oduševili publiku. Svoj talenat nastavila je da razvija u Velikoj Britaniji, najpre u Londonu, a od ovog jula i u Mančesteru.

ZAMALO OSTAVIO FUDBAL

Više od pola milijarde evra je tržišna vrednost svih fudbalera Mančester junajteda, koji trenira možda najslavniji trener današnjice, Žoze Murinjo. Preko 29 miliona evra Junajted će u naredne tri godine izdvojiti za osnovnu Matićevu platu. Bonusi nisu uračunati, a sigurno će ih biti, i to mnogo. Zaslužio je to ovaj momak, koji je prošao trnovit put do miliona.

Milenko Tepić: Slatke muke mog najvažnijeg ugovora

- Kao talenat došao je 2000. u Zvezdu i pune dve godine je skoro svakodnevno putovao na treninge sa Uba, odnosno iz našeg sela Vrela - seća se Nemanjin otac Dragan. - Slomio je tamo palac, pa ključnu kost, Zvezda mu je ukinula stipendiju i zakucao je na vrata Partizana. Međutim, ni tamo nije bilo mesta za njega. Tada je najozbiljnije pomišljao da digne ruke od svega, da se više ne bavi fudbalom. Imao je 18 godina. Na sreću, stigao je poziv iz Lazarevca, iz Kolubare.

I Matić senior je bio fudbaler, igrao je za šabačku Mačvu. Kad mu se rodio sin Nemanja, nije mogao da dočeka da dete prohoda pa da sprovede test koji je osmislio. Mali je prve korake napravio sa deset meseci, a tata Dragan mu je ubrzo potom dodao prvu loptu:

#manchesterunited

A post shared by nemanja matic (@nemanjamatic_031) on Jul 30, 2017 at 3:37pm PDT

- Onako iz radoznalosti, želeo sam da vidim da li šutira levom ili desnom nogom. Dodavao sam mu loptu, a on je levom vraćao, tako da sam već tada znao da je talentovan.

Posle epizode u Kolubari, još golobradi Matić krenuo je u fudbalsku pečalbu u Slovačku. Tamo ga je “snimio” Čelzi i doveo ga u London, ali konkurencija je bila suviše jaka, a Nemanja premlad, pa je poslat na kaljenje u Holandiju. Zatim ga je otkupila lisabonska Benfika, koja ga je tri godine kasnije prodala - Čelziju. Za igrača koga su već imali u svom klubu sada su morali da plate 25 miliona evra. Međutim, i na tom transferu su zaradili, jer su ga tri godine kasnije ustupili Mančester junajtedu - za 45 miliona. Toliko je u međuvremenu skočila Nemanjina cena. U ovom trenutku smatraju ga jednim od najboljih zadnjih veznih igrača na svetu.

Ugovor s Mančester junajtedom naš as je potpisao poslednjeg dana jula, samo dan pre svog 29. rođendana. Mogao je da bira broj dresa koji želi, on je uzeo 31. Isti onaj broj koji je pre njega u Junajtedu nosio slavni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, poznat i kao srpski zet otkad se oženio našom teniserkom Anom Ivanović. U prvim intervjuima koje je dao, Nemanja Matić nije propustio da naglasi da sada sigurno ne bi bio ni u Mančesteru, niti na fudbalskom vrhu sveta, da nije sve vreme imao podršku svoje supruge Aleksandre.

- Nemanja se nimalo nije promenio. Znam da će mnogi reći da ga idealizujem, ali verujte da je ostao onaj stari, čvrsto na zemlji. Njegovi najbolji drugovi su i dalje na Ubu, tamo mu je i kum Mile Džepina - kaže Aleksandra, prema mnogima najlepša supruga fudbalera u Velikoj Britaniji.