Jelena i Novak Đoković: Stefanu je bilo potpuno svejedno kako se beba zove, samo je želeo da je što pre zagrli

Autor:

22.09.2017 13:38

Foto:

Foto:



Kćerka, prvo žensko dete u familiji našeg teniskog šampiona, obradovala je sve, posebno njenog trogodišnjeg brata Stefana koji je skupio svoje najlepše igračke i pripremio da joj ih pokloni

Toliko dugo očekivani plač ženskog deteta konačno se začuo u porodici Đoković 2. septembra uveče. U porodilištu u Monte Karlu svet je ugledala mala Tara, na radost mame Jelene, tate Novaka i - čini se više od svih - bake Dijane. Ova žena, majka svetskog teniskog šampiona i još dva sina, najveći deo života provela je uz četiri muškarca u kući. A kako su se u jednom trenutku svi bavili sportom, i suprug Srđan, i sinovi Novak, Marko i Đorđe, to je ona punila mašine čarapama, majicama i šortsevima, i, prema sopstvenom priznanju, proklinjala sudbinu što joj nije dodelila bar jedno žensko dete.

Dirljiva poruka Novaka Đokovića svojoj mezimici: Jelena i Tara su moja dva anđela, a život je divan

- Ja dolazim iz familije dečaka, tako da moja mama, kao i Jelena, želi devojčicu - rekao je svojevremeno Novak pre rođenja sina Stefana.

I najmlađi Noletov brat Đorđe na prvu vest da je Jelena ponovo trudna izjavio je:

- Svi bismo mnogo voleli da Jeca rodi devojčicu. Našoj porodici fali žensko dete.

Dugo se slavilo rođenje bebe i u Monaku i u Beogradu, ali nije se dugo čekalo na ime novorođene devojčice - Tara. Ono asocira na prelepu srpsku planinu, ali odmah su krenule i priče o tome kako je to i ime tibetanske boginje, pa se sve povezivalo sa vegetarijanstvom Novaka Đokovića. “Zlatibore pitaj Taru”, pevao je veseli tata Nole u noći kad se slavilo Tarino rođenje, i time dao najbolji odgovor zašto su tako nazvali kćerku.

Samo jednoj osobi je bilo potpuno svejedno kako se beba zove, i jedino što je želela bilo je da je što pre zagrli. Mali Stefan, koji 21. oktobra puni tri godine, toliko se radovao sestrici da je skupio svoje najlepše igračke i spremio ih njoj za poklon. Taru je čekala i specijalno pripremljena roze soba sa odgovarajućim nameštajem. Opremila ju je presrećna baka Dijana, a u četvorosobnom apartmanu u Monte Karlu, u kome živi porodica Đoković, odredila je najveću prostoriju baš za unuku.

Novak Đoković: Od Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića sam dobio najbolji savet

Tata Nole je neposredno posle Tarinog rođenja otvorio svojoj kćerki račun u francuskoj banci, i na njega uplatio milion evra. Uz klauzulu da dete ne može raspolagati tim novcem pre 18. rođendana. Isto je uradio i pre tri godine kad se rodio Stefan. Đoković želi da njegovi naslednici imaju materijalnu podlogu u trenutku kad kreću u samostalan život, pre svega za školovanje na najboljim univerzitetima. A ako budu hteli da se bave tenisom, imaće njegovu punu podršku. Novak neće morati da prodaje stan, kao što je svojevremeno učinio njegov otac Srđan kako bi sinu omogućio da nastavi da se bavi profesionalnim sportom. U dosadašnjoj karijeri Nole je samo od turnirskih nagrada zaradio oko 93 miliona dolara, a procenjuje se da sa marketingom ta cifra dostiže i punih 150 miliona.

SLAVLJE U DVA GRADA

Jelena se porodila nekoliko dana pre nego što je bilo predviđeno. “Sve je prošlo u redu, i mama i dete su odlično”, bila je prva poruka Dijane Đoković iz porodilišta u Monte Karlu. Novak je nestrpljivo čekao pred apartmanom u kome se njegova supruga porađala, i čim su lekari dozvolili, utrčao je i uzeo Taru u naručje. Njegovoj sreći nije bilo kraja, priča se da je plakao i bio toliko uzbuđen da je posle jednog sata pristao da mu lekari daju injekciju sa blagim umirujućim sredstvom. Za to vreme šampionov otac Srđan već je okupljao prijatelje u Noletovom restoranu na teniskim terenima na Dorćolu, gde je počinjalo slavlje. On je sutradan ujutro specijalnim avionom požurio u Monte Karlo, a tamo su već bili Jelenini roditelji, otac Miomir i majka Vera Ristić.
Presrećni tata fotografisao je malu Taru i odmah slao slike njenom bratu Stefanu, koji je kod kuće nestrpljivo čekao sestricu. Mislio je da će se to dogoditi sutradan posle rođenja, ali lekari su za svaki slučaj odlučili da majka i beba ostanu još dan-dva u bolnici.

Porodilište u okviru bolnice “Princeza Grejs” u Monte Karlu sagrađeno je 1949, dok bolnica datira iz 1902. Dobila je ime po slavnoj holivudskoj glumici Grejs Keli, kasnije princezi od Monaka, koja je tragično nastradala u automobilskoj nesreći 1982. Porodilište je super luksuzno, a porođaj u njemu košta 5.000 evra. Svaki dodatni bolnički dan plaća se još hiljadu evra. Postoji plan da se cela bolnica dodatno modernizuje, da bi do 2025. bila jedna od najskupljih i najlepših u tom delu Evrope. I Stefan Đoković je rođen u “Princezi Grejs”.

BOGATSTVO NA KLADIONICI

Jelena Đoković je početkom februara bila kod lekara u bolnici u Monte Karlu, gde joj je saopšteno da je u drugom mesecu trudnoće. Njena prva reakcija je bila da odmah ode kući i obavesti Noleta o tome. Naš teniski šampion je u tom trenutku bio u Srbiji, sa roditeljima i braćom boravio je na Kopaoniku. Ali Jelena nije mogla da čeka toliko dugo, odmah iz lekarske ordinacije je okrenula suprugov broj i rekla mu radosnu vest. Vrištala je od sreće, a sa druge strane je vrištao srećni tata - bilo ih je u tom trenutku baš briga šta misle lekari u Monaku ili turisti na najlepšoj srpskoj planini.

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 10. Јул 2017. у 3:50 PDT

Budući roditelji odmah su krenuli da svako na svoj način podele najradosniju vest. Jelena je požurila da veliku novost kaže malom Stefanu, mami Veri i tati Miomiru, a Nole da sa time upozna porodicu Đoković. Nameravao je da im telefonira, ali je odustao i pošao da ih potraži i lično im to saopšti. Dijana i Srđan Đoković bili su oduševljeni što će još jednom postati baka i deda, a Marko i Đorđe, Novakova braća, što će ponovo biti stričevi.

Novak Đoković završio sezonu: Ovo je teška odluka za mene, ali gledam sve sa pozitivne strane (video)

Jeleni su lekari odmah preporučili strogo mirovanje, jer rana trudnoća ume da bude rizična. Prvu trudnoću je sjajno iznela, čak se bavila jogom i išla na mnoge suprugove mečeve. Ostale su u pamćenju fotografije na kojima ga u visokoj trudnoći bodri na Vimbldonu. Posle porođaja ona je brzo vratila vitku liniju, a ritam života, pa čak i obroka, prilagodila je malom Stefanu. Sada je dosta toga morala da promeni, pre svega da se odmara i brine o trudnoći. Ipak, navijala je za Novaka na turniru u Parizu. Nije je bilo u Vimbldonu, ali ni Đoković se tamo nije dugo zadržao. Povredio je lakat, ispostavilo se da je to hronična povreda koju je dugo “vukao”, i zbog nje je odlučio da pauzira od tenisa sve do kraja ove godine. To mu je nekako i dobro došlo jer se potpuno posvetio porodici, Jeleni, Stefanu i njihovim ljubimcima, pudlicama Pjeru i Tesli.

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 26. Мар 2017. у 7:47 PDT

Nole se brzo povukao sa Vimbldona, ali engleske kladionice su nastavile da se bave njime. Najpre su na tikete postavile mogućnost klađenja na pol deteta, a kad su roditelji obelodanili da se radi o devojčici, klađenje je nastavljeno tako što je trebalo pogoditi ime. Koliko je poznato, najčešće je u opticaju bilo Katarina, i da je beba tako nazvana, zarada igrača bi bila najmanja. Ovako, Tara je nekom donela bogatstvo. Jelena i Novak Đoković sigurno se osećaju kao srećni dobitnici.