Maja Volk: Neprimereno je da žena mojih godina ima "dečka"

Autor:

28.09.2017 21:05

Foto:

Foto:



Pošto je odustala od ideje da napravi tri svadbena veselja, dramaturg i književnica otputovala je na sever Velike Britanije gde je sa svojim izabranikom Nikosom doživela brojna uzbuđenja i avanture koje će dugo pamtiti

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 10, 2017 at 4:02am PDT

Maja Volk: Pripreme za nesvakidašnje venčanje – stendap komičar, veganski specijaliteti i kilt

Dramaturg i književnica Maja Volk (58) provela je u avgustu i septembru nekoliko uzbudljivih nedelja u Škotskoj sa svojim izabranikom, Grkom Nikosom Gusgunisom. To putovanje je, kako kaže, njihov medeni mesec, tokom kojeg su otkrivali nova duhovna i telesna uzbuđenja. U međuvremenu je odustala od toga da pravi tri svadbena slavlja, upriličiće jedno intimno kome će prisustvovati samo nekoliko ljudi.

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 7, 2017 at 1:44am PDT

- Iza mene su meseci velikih odluka, životnih prekretnica, uzbuđenja, buđenja ljubavi, spokoja, sreće i mnogo putovanja. Za manje od godine bila sam u Peruu, na Severnom polu, u Dubaiju, Cirihu, Beču, Skoplju, svakog meseca u Atini, zatim Pašmanu, Škotskoj. Što se tiče venčanja, malo smo promenili planove. Nikos je vrlo povučen čovek i odlučili smo da ipak ne pravimo nikakvu halabuku, ni grčku ni srpsku, već da to obavimo najintimnije. Gde i kada, neka za sada ostane tajna.

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 7, 2017 at 1:10am PDT

Da li je putovanje u Škotsku vaš medeni mesec, kako ste nam ranije najavili?

- Apsolutno. To je naše sentimentalno putovanje, finalno poglavlje romana “Sveta ljubav”, koji završavamo i koji će se pojaviti na Sajmu knjiga u Beogradu.

Edimburg. rodno mesto ser Artura Konana Dojla

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 6, 2017 at 2:13pm PDT

Opišite nam delić atmosfere iz Škotske?

- Stigli smo u Glazgov avionom, rentirali malog fijata i krenuli. Prvo do romantičnog mestašca na jezeru Loh Lomon, a zatim od zamka do zamka, lokacije gde je sniman film “Hrabro srce”, Magbetovog dvorca, ostrva Jone na kom su sahranjeni stari vikinški i škotski kraljevi i gde se odvija dramatična radnja jedinog ljubavnog romana Žila Verna “Zeleni zrak”. A onda smo se otisnuli u avanturu, prvo do Loh Nesa, zamkova na tom ogromnom jezeru dubokom više od 400 metara. Gajili smo nadu da će se Nesi pojaviti. Potom smo se uputili preko visokih brda Škotske, gde osim ovaca, livada, pašnjaka, vodopada, šuma, brda i dolina nema skoro ničega, do većih gradova kao što je Dandi. Za finale smo ostavili Edinburg, neverovatnu prestonicu pozorišta, rodno mesto ser Voltera Skota i ser Artura Konana Dojla, oca Šetrloka Holmsa. Imali smo neverovatnu sreću s vremenom, celim putem nas je pratilo sunce, samo je jedan dan bio kišovit.

cowdor castle

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 5, 2017 at 12:52pm PDT

U prošlom intervjuu za naš magazin ispričali ste da odlazite u Škotsku u nadi da ćete pronaći jedno crveno penkalo. Jeste li ga našli?

- Nadali smo se da ćemo ga pronaći na ostrvu Joni, gde ga je, na najvišoj tački ostrva, Nikos zakopao pre osamnaest godina. Ali, u međuvremenu su sve ogradili žicom i visokim ogradama, a kako je pljuštala kiša, nismo imali nikakvu mogućnost da dođemo do vrha. Shvatili smo da će nas penkalo čekati još deset godina.

Codor castle

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 5, 2017 at 12:50pm PDT

Ima li u vašoj “zreloj” ljubavi venčani papir neko značenje?

- Mislim kako je neprimereno u mojim godinama da imam “dečka” ili “partnera”. Brak jeste svetinja u svim religijama, i za mene je intimna svetinja.

fairytale....

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 5, 2017 at 12:48pm PDT

Maja Volk o usponu na Ande: Dočekali su me povicima “Bravo mamita”

Muzicirate li zajedno? Šta pevate vi njemu, a šta on vama?

a dream come true.... dress made by Kjara fashion #kjarafashion

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59) on Sep 5, 2017 at 12:19pm PDT

- Kako da ne! Toliko sam novih grčkih pesama otkrila! Nikos mi ih prvo odsvira na klaviru, a zatim mi pomogne sa rečima i, naravno, prevodom.