Novi kondicioni trener Novaka Đokovića: On je kao bolid Formule 1, ponovo će osvajati trofeje

Autor:

30.09.2017 14:15

Foto:

Foto:



Novi kondicioni trener Novaka Đokovića, Italijan Marko Paniči ističe da srpski teniser ima sve preduslove da se nakon pauze vrati u vrh svetskog tenisa.

Paniči je prethodno radio sa poznatim italijanskim imenima poput Roberte Vinči i Fabija Fonjinija, a sada ima zadatak da pripremi nekadašnjeg svetskog broja 1 za veliki povratak naredne godine.

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 20. Јун 2017. у 11:47 PDT


Mislite li da Novak može da se vrati na prvo mesto na svetu?

- Ne vidim razlog zašto se to ne bi dogodilo. Naravno, biće potrebno određeno vreme, ali Novak je i dalje jedan od najboljih sportista sveta i ima veliku motivaciju. Uprkos svim problemima koje je imao, njegovo telo je i dalje neoštećeno i puno energije. Ne znam da li će se vratiti u onu strašnu formu iz prošle sezone, ali znam da će njegov povratak biti vrlo ozbiljan - uverava Paniči u intervjuu za sajt Tennis Circus.

Paniči ističe da Đoković ima izuzetne fizičke predispozicije koje mu garantuju da će ponovo osvajati velike trofeje.


- Đoković je kao bolid Formule 1. Ne mislim da bilo šta treba menjati ili unapređivati kada je u pitanju ta fizička strana. Samo treba da se poklope sve kockice i da se njegova igra vrati na nivo na kom je bila pre povrede. Novak mi je tražio da radimo na posebnim aspektima igre, tačnije na pojedinim pokretima. Sada analiziramo biomehaniku i motornu aktivnost, ali tek smo na početku, a obzirom da je u jednom trenutku sve to potpuno stalo. Srećom, imamo dovoljno vremena.

Italijan ima samo reči hvale o osvajaču 12 grend slem titula.

- On je stoprocentni šampion. Savršeno je upoznat sa fizičkom stranom tenisa. Bio sam iznenađen njegovim poznavanjem ljudskog tela i njegove dinamike. Vrlo je inspirativno raditi sa njim, jer je konstantni izvor ideja i mišljenja.

Maja Gašić

Autor