Albert Nađ: Mirna nije samo moja muza, ona je meni sve

Autor:

30.09.2017 20:00

Foto:

Foto:



Uz podršku bivše supruge Mirne, s kojom planira ponovo da se venča, fudbalski funkcioner i nekadašnji igrač našeg nacionalnog tima i Partizana počeo je da kreira garderobu za žene, koja je, po opštim ocenama, senzualna i seksepilna

Vest da je Albert Nađ (42) počeo da kreira odevne predmete iznenadila je mnoge, pa su pomislili da će poznati fudbaler sada zameniti loptu krojačkim makazama. Njemu to nije na umu, ali pošto sve u životu radi krajnje ozbiljno, modnom pozivu se istinski posvetio. U momentu kad mu se javila ideja za haljinu, uz pomoć bivše supruge Mirne Nađ (35), modne dizajnerke, naučio je ceo proces kreiranja, od skiciranja modela do davanja instrukcija divnoj krojačici Vesni. Iako razveden, par koji ima kćerku Helenu (2) shvatio je da ne može da živi razdvojeno, pa uskoro planira ponovo da se venča. A Albert, koji je zahvaljujući Mirni već napravio četiri haljine, možda za ženu svog života dizajnira i venčanicu.

- Kreiranje je moj izlet u nepoznato. Čovek sam koji voli izazove, avanturista. I dok sam igrao fudbal uvek sam tražio teške zadatke. Rado sam išao sa Mirnom u nabavku materijala, gledao je kako stvara, plasira i prodaje svoje kreacije, i uvideo sam koliko je to težak posao. Zamolio sam je da me pusti da napravim nešto od materijala koji mi se svideo. Moj plan je bio da dizajniram haljinu koja će ženu učiniti lepšom, atraktivnijom. Žena mora da bude dama, ali ne sme da skriva svoje atribute. Ako ima lepe noge, grudi i zadnjicu, treba to suptilno da naglasi. Da bude seksi, nikako vulgarna. Da svojim oblačenjem sugeriše, kao neko ko se osvaja, da li ju je lako dobiti ili je teško osvojiva tvrđava, kakva je bila Mirna kad sam je upoznao.

SMIRIVANJE UZ REKU

Rešen da žene učini lepšim, osmelio se da napravi model inspirisan prirodom, gde provodi dosta slobodnog vremena. Ipak, njegova prava muza bila je Mirna.

- Kad me neko pita šta najviše volim na svetu, uvek kažem da su na prvom mestu Mirna i Helena, na drugom Partizan, na trećem pecanje, a onda može sve ostalo. Pecanje je moja strast, i iako se ne takmičim, smatram sebe profesionalcem. Mnogo ulažem u opremu i ozbiljno se spremam kad idem na reku. Otac me je sa četiri godine vodio na pecanje, a kako sam Zemunac, ostao sam vezan za Dunav. Voda me smiruje i veliki sam ljubitelj prirode, pa je i prva haljina koju sam napravio sa leptirima. Jednostavno sam zamislio kakvu garderobu želim da vidim na Mirni i nastala je ta kreacija. Ta žena nije samo moja muza, ona je meni sve.

Iako su se rastali, Mirna i Albert su brzo nakon razvoda shvatili da ne mogu da žive razdvojeno. On ju je ponovo zaprosio i uskoro će se venčati u crkvi.

- Mirna je moj model, ja tako zamišljam idealnu ženu. A pošto sam nju imao na umu kad sam osmišljavao kreacije, nisam mogao da stvorim ništa ružno. Kad je na instagram postavila fotografiju prve haljine koju sam napravio, dobila je veliki broj lajkova. Njena velika želja je da nastavim i dalje da kreiram. Ponavljam, ja nisam dizajner i ne nameravam ikome da uzimam hleb, ali mi je sve to izuzetno zanimljivo.

Albert ne prati trendove, ali sebe smatra osobom koja zna dobro da se obuče za određenu priliku. Iako mu je supruga dizajnerka, nikad nije prisustvovao nekoj modnoj reviji, no kaže da bi jednog dana voleo da napravi svoju. Ipak, za sada se dosta šali na svoj račun.

- Kad je Mirna ispričala kumi da sam napravio haljinu, odmah me je nazvao moj najbolji prijatelj i kum i rekao kako je dobio dopis iz Italije da su se veliki italijanski kreatori zabrinuli za svoj posao, da čak “Dolce&Gabbana” strahuju. Ja sam odgovorio na prozivke i poručio da Domeniko i treba da se brine, ali Stefano ne, pošto smo dobri prijatelji. Nastaviću da dizajniram, ali se ne opterećujem time. Da li ću napraviti jednu haljinu za godinu ili četiri za mesec, ne znam. To nije moj pravi posao, ja se bavim fudbalom, moda je izlet na nepoznati teren.

Maja Gašić

Autor