Kraljevski krem stiže u Beograd na venčanje Filipa Karađorđevića i Danice Marinković

Autor:

01.10.2017 15:58

Foto:

Foto:



Britanski princ Čarls ili njegov sin, princ Hari, švedski kralj Gustav ili njegova ćerka naslednica, princeza Viktorija, mogli bi da budu gosti Beograda narednog vikenda, na glamuroznom venčanju, princa Filipa Karađorđevića i Danice Marinković, ćerke našeg slavnog slikara Milana Cileta Marinkovića.

Pošto su se verili u Londonu sredinom jula, grafička dizajnerka i vizuelna umetnica i sin prestolonaslednika Aleksandra ekskluzivno su otkrili za magazin " Gloria" da će bračne zavete izgovoriti na jesen u našoj prestonici.

EKSKLUZIVNO Danica Marinković i princ Filip Karađorđević: Jedva čekamo venčanje u oktobru

Na prvo venčanje jednoj od trojice sinova prestolonaslednika Aleksandra stiže tri stotine zvanica iz zemlje i sveta. Među njima će, kako pišu Novosti,  biti državnici, političari, prijatelji dve porodice, ali i rođaci i prijatelji iz kraljevskih kuća Grčke, Španije, Velike Britanije, Švedske, Danske...,

Očekuje se i da će prinčeva majka, princeza i vojvotkinja Marija da Glorija od Orleansa i Bragance, doći u srpsku prestonicu sa svoje dve ćerke, mladim vojvotkinjama iz drugog braka sa vojvodom Ignasijom.

Poglavar SPC, patrijarh Irinej i zvona Saborne crkve u Beogradu oglasiće, naredne subote u ranim popodnevnim satima, prvo kraljevsko venčanje i prvi kraljevski brak u porodici prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, koji ima trojicu sinova.

Danica-Dana Marinković: Dani velike ljubavi s princom Karađorđevićem

- Venčanje mladog princa Filipa i mlade Danice ima istorijski značaj, kako za kraljevsku porodicu, tako i za srpski narod i državu. Dinastiji ovaj brak omogućava porodični kontinuitet, potomke i naslednike, a narodu i državi nastavak nacionalne tradicije i definitivni povratak Karađorđevića kući - smatra Dragomir Acović, član Krunskog saveta ove dinastije.

Ljubav je htela da se od trojice kraljevića, najstarijeg Petra i blizanaca Aleksandra i Filipa, ovaj treći prvi oženi. Zaljubio se u četiri godine mlađu Danicu Marinković, ćerku Bebe i Cileta Marinkovića, prijatelja kraljevske porodice, koju je više puta sretao u dvoru na Dedinju, ali i u Londonu, gde oboje rade.

Milan Cile Marinković: Kakve sam vratolomije izvodio da bi moja ćerka počela da jede

-Prilikom prvog susreta na Belom dvoru u Beogradu Filip i ja osetili smo magičnu bliskost. Tokom razgovora zaključili smo da imamo mnogo zajedničkih interesovanja poput umetnosti, muzike, literature, putovanja. Nove teme rađale su se iz minuta u minut, a vreme koje smo provodili zajedno prolazilo je brzinom svetlosti. Sasvim prirodna želja za ponovnim susretom učinila je da ceo svet preraste u mape i ulice koje bismo prelazili lagano do sledećeg viđenja. Venecija, Pariz, Sevilja, London samo su neke od stanica na kojima smo negovali one najlepše emocije koje i danas gajimo- otkrila je Danica za "Gloriju".

Veridbi su se, inače ponajviše obradovali otac mladoženje prestolonaslednik Aleksandar i majka princeza Marija, koja živi u Sevilji, potom Daničini roditelji, ali i princeza Katarina Karađorđević, koja je kada se udala za prestolonaslednika podizala malog Filipa i njegovu braću Petra i Aleksandra.

Filip je diplomirao na londonskom Univerzitetu za umetnost i društvene nauke. Završio je hotelijerske studije u Lozani, i bavio se ugostiteljstvom. Danas se bavi finansijama u Londonu. Danica je završila studije slikarstva i slavistike u Parizu i Londonu, a magistrirala je grafički dizajn u Engleskoj. Oboje se bave promocijom Srbije u svetu. Ovo leto su zajedno proveli na putovanju po Americi.