Albert Nađ: Ne bih voleo da moja Helena igra fudbal

Autor:

03.10.2017 13:45

Foto:

Foto:



Fudbalski funkcioner i nekadašnji igrač našeg nacionalnog tima i Partizana, Albert Nađ uz podršku bivše supruge Mirne sa kojom ima ćerku Helenu, od nedavno je uplovio u dizajnerske vode. Bez obzira na to što se odlično snašao u kreiranju haljina ze žene, fudbal ostaje njegova prva ljubav.

Albert Nađ: Mirna nije samo moja muza, ona je meni sve

Nekadašnji reprezentativac trenutno radi kao sportski direktor Fudbalskog kluba Rakovica. Velika želja mu je da jednog dana postane trener.

- Mislim da je to moj životni poziv. Već držim fudbalsku akademiju na kojoj radim individualne treninge sa decom koja su talentovana i istinski žele da se bave fudbalom. Mnogo mi je roditelja dolazilo sa željom da im dete postane fudbaler, a da mi je ono govorilo da uopšte ne voli taj sport. Nisam pristajao da ih treniram, radim samo sa onima koji to stvarno hoće. Dok sam igrao fudbal, mislio sam da nikad neću poželeti da budem trener. Ta ideja mi je tek kasnije postala privlačna. Po završetku igračke karijere otišao sam u voljeni Partizan i bio član uprave u eri kad je moj klub nizao najveće uspehe, potom sam bio koordinator za sport i poslednje godine direktor. Tek nakon toga kod mene se javila želja da treniram decu, prvo njih, a kasnije možda i odrasle. Morate da idete korak po korak.

Mada ima samo dve i po godine, jasno je da Helena nosi snažne fudbalske gene. Ipak, tata nerado s njom šutira loptu.

- Volim sve da radim sa ćerkom: da je smirujem kad plače, zasmejavam, grdim kad neće da posluša nešto. Ona i Mirna su smisao mog života. Iako nisam mačo-tip, smatram da fudbal nije sport za žene. Gledao sam mnogo ženskih mečeva, utakmice koje su bile bolje od muških, ali ne bih voleo da moja Helena igra fudbal. Ali, ako to bude njena želja, biću joj najveća podrška na svetu.

Maja Gašić

Autor