Bogdan Bogdanović i Jovana Stojiljković: Kako je skromna i tiha glumica osvojila zlatnog dečka košarke

Autor:

08.10.2017 18:50

Foto:

Foto:



Ubrzo pošto ih je upoznala zajednička prijateljica Jelisaveta Teodosić, između košarkaša i glumice javile su se snažne emocije, zbog kojih su počeli da planiraju zajedničku budućnost

Jedan od najzaslužnijih košarkaša za osvajanje srebrne medalje Srbije na nedavnom Evropskom prvenstvu Bogdan Bogdanović (25) verio se sa glumicom Jovanom Stojiljković (25), sa kojom je u vezi pet meseci. Upoznala ih je njena koleginica Jelisaveta Teodosić, devojačko Orašanin, nedugo pošto je počela svoju romansu sa Bogdanovim drugom i kolegom Milošem Teodosićem, tako što je “nagovorila” Bogdanovića da gleda predstavu u kojoj je igrala njegova buduća verenica.

- Bogdan nije znao ko je Jovana, ali veoma prijatno se iznenadio kad ju je ugledao. Potom je video i film “Panama”, u kom je ona ostvarila vrlo zapaženu ulogu, i tada se već prilično zainteresovao za nju, i to ne samo zbog “vrućih scena” koje je darovita glumica podelila sa kolegom Slavenom Došlom. Dopalo mu se što je posle ogromne popularnosti koju joj je to ostvarenje donelo, ona ostala skromna i tiha - otkrila nam je njihova zajednička prijateljica.

Jovana, koja je baš za ulogu Maje u “Panami” dobila nekoliko prestižnih priznanja: “Caricu Teodoru” na Niškim filmskim susretima, potom i nagrade za najbolju žensku ulogu na filmskim festivalima “Cinema City” u Novom Sadu i “LIFFE” u Leskovcu, u to vreme nije znala mnogo o Bogdanu.

- Za razliku od Jelisavete, koja je završila sportsku gimnaziju i za koju smo svi uvek govorili da će se sigurno udati za sportistu, Jovana nije odavala takav utisak. Tako da kad smo je videli sa Bogdanom na Jelisavetinoj svadbi, svi smo bili pomalo iznenađeni. Međutim, vrlo brzo smo shvatili da su kao stvoreni jedno za drugo, oboje su dobri, lepo vaspitani i uspešni mladi ljudi koji ne žele da se eksponiraju - ni pojedinačno, ni zajedno. Da nije bilo fotografija sa letovanja na Mikonosu, gde su u julu bili sa Nemanjom Nedovićem i njegovom dugogodišnjom devojkom, manekenom Minom Milutinović, još dugo se ne bi znalo da su par - navodi naš izvor.

DISKRETNI LJUBAVNICI

U prilog tome ide i činjenica da talentovana dramska umetnica, što Jovana svakako jeste jer je od 2016. stalna članica ansambla pozorišta Atelje 212, u kom je ostvarila niz veoma zapaženih uloga u predstavama “Ćelava pevačica”, “Tango”, “Kazimir i Karolina”, “Detroit”, nema čak ni profil na fejsbuku.

- Imam samo mobilni telefon i tako komuniciram s ljudima. Nikad nisam osećala potrebu da otvorim profil na fejsu. Može lepo da se živi i bez postavljanja fotografija i pisanja statusa - izjavila je u jednom intervjuu glumica.

Zato i ne čudi što se o njenim vezama gotovo ništa ne zna. Isto bi moglo da se kaže i za njenog budućeg supruga, za koga je poznato samo da je pre Jovane bio sa manekenkom i lepoticom Anjom Škuletić. Ta romansa počela je u januaru 2014. i mnogi su bili ubeđeni da je reč o velikoj ljubavi. Međutim, pošto je Bogdan posle šest meseci napustio Partizan i prešao u turski Fenerbahče, fizička razdvojenost učinila je svoje i njih dvoje su raskinuli u septembru 2015. Upravo taj krah ljubavi navođen je kao glavni razlog Bogdanovih loših partija na završnom turniru Evrolige. Ipak, ubrzo se vratio u formu i svima pokazao da na njega može da računa ne samo naša reprezentacija, koju je sa saigračima ove godine doveo do evropskog srebra, već i najjača svetska liga. Naime, 13. jula potpisao je za Sakramento kingse i postao najplaćeniji ruki (početnik) ikada jer je za trogodišnji ugovor dobio 27 miliona dolara od tima iz Kalifornije, što jasno govori da je on novi adut tog američkog kluba.

NOVA SVADBA GODINE

S obzirom na nedavnu veridbu u prisustvu članova obeju porodica, Bogdanović i Stojiljković, realno je očekivati i skorašnje venčanje, koje već sada nazivaju svadbom godine. Baš takvo je bilo i Jelisavetino i Miloševo venčanje u junu, a da li će Jelisaveta, koja je sa Jovanom dobra drugarica još od 2014. i sitkoma “Mio&drag”, u kojem su njih dve tumačile sestre - Jelisaveta ozbiljnu poslovnu Dunju a Jovana mlađu, besposlenu Višnju - biti kuma, uskoro ćemo znati.

Maja Gašić

Autor