Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger: Od sudbonosnog "DA" do brižljivo skrivane trudnoće

Autor:

13.10.2017 20:00

Foto:

Foto:



Prema pisanju nemačkih i svetskih medija naša slavna teniserka bi trebalo da u februaru sledeće godine rodi sina, a saigrači njenog supruga Bastijana Švajnštajgera već uveliko pričaju o tome u svlačionici njegovog fudbalskog kluba u Čikagu

Vest da je Ana Ivanović (29) trudna verovatno je potekla iz kruga porodice njenog supruga Bastijana Švajnštajgera (33). To je najlogičnije s obzirom na to da je ekskluzivnu priču o tome da godinama najlepša teniserka sveta čeka bebu prvi preneo nemački tabloid “Bunte”. Valjda da bi prikrili izvor, Nemci su napisali da se u svlačionici američkog fudbalskog kluba Čikago fajer, za koji igra Švajnštajger, njegovi saigrači došaptavaju: “Bastijanova žena je u drugom stanju”.

Svetski mediji, koji su odmah preneli vest o prinovi u porodici dvoje poznatih sportista, na neki volšeban način saznali su da je Ana u četvrtom mesecu trudnoće, i da će se poroditi u februaru. Španske novine otišle su najdalje, pa su u naslov stavile da će slavna teniserka doneti na svet - sina. Dakle: porođaj u februaru, rodiće se sin, mada u prvi mah nikakva potvrda (ali ni demanti) nije stigla ni od Ivanovićeve niti od njenog supruga.

Radosne vesti: Ana Ivanović u drugom stanju

Nije nikakva tajna da je Ana želela da zatrudni, i to baš u ovoj godini. Zato je pre nekoliko meseci doletela iz Čikaga, gde živi sa suprugom, u rodni Beograd i posetila poznatog ginekologa Nebojšu Zečevića. Od njega je dobila savete u vezi sa trudnoćom. Ona sama u više navrata isticala je kako joj je najveća želja da postane majka, a pretpostavlja se da je time bila motivisana kad je krajem prošle godine iznenada odlučila da ostavi tenis.

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Sep 24, 2017 at 8:43am PDT


Prethodnih meseci posvetila se marketingu, reklamirala je razne proizvode, a dala je i nekoliko zapaženih intervjua uz koje je snimala sjajne editorijale. Jedan od poslednjih je za bugarsko izdanje magazina “Elle”, gde na naslovnici blista u seksi kimonu.

Nimalo seksi Ana Ivanović se iznenada pojavila u Beogradu krajem septembra. Bila je u širooj majici, što je odmah protumačeno da njome skriva trudnički stomačić. Na aerodromu su je dočekali njen brat Miloš i njegova devojka. Bivša teniserka je u srpsku prestonicu doletela iz Minhena, suprug nije bio uz nju, a mada je na aerodromu bilo novinara i foto-reportera, nije bila raspoložena za bilo kakvu izjavu.

ROMANTIČNA SVADBA

Ana i Bastijan Švajnštajger upoznali su se 2014. za vreme Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu u Njujorku. On je tada uveliko bio u sedam godina dugoj vezi sa nemačkim top-modelom Sarom Brandner. Nemački mediji su za jesen 2014. najavljivali “venčanje godine” između Švajnija i Sare, a stiglo im je “razočaranje godine”. Tako su objasnili novu vezu popularnog fudbalera, kapitena nemačke reprezentacije, jer nisu mogli lako da prebole lepu domaću devojku.

Venčanja godine ipak je bilo, ali tek 2016. Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger napravili su glamuroznu svadbu na najromantičnijem mestu na svetu - u Veneciji. Sredinom jula najpre su obavili građansko venčanje u venecijanskoj opštini “Piazza Cavalli”. Prisutni su bili Anini roditelji Dragana i Miroslav, brat Miloš sa devojkom Tašanom i kuma Miroslava Najdanovski, naša plivačka rekorderka. Takođe i Alfred i Monika Švajnštajger, otac i majka slavnog fudbalera, njegov brat Tobijas i kum Feliks Nojrojter, skijaški šampion. Crkveno venčanje održano je u hramu Abacija dela Mizerikordija, a veselje je organizovano u hotelu “Aman”, na Kanalu Grande, uz prisustvo oko 300 zvanica.

Par je do novembra prošle godine živeo u Mančesteru, gde je Bastijan igrao za čuveni Junajted, a onda su se preselili u Čikago. Švajnštajger je potpisao ugovor se ekipom Čikago fajer, koju trenira Veljko Paunović, čovek koji se proslavio sa mladom reprezentacijom Srbije s kojom je, kao selektor, osvojio titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

CEO ŽIVOT U DVA KOFERA

Koliko je poznato, prvi dečko Ane Ivanović bio je španski teniser Fernando Verdasko. Naša lepotica imala je 20 godina kad ga je upoznala i strasno se zaljubila. On je upoznao i njene roditelje, a ona je počela intenzivno da uči španski i u zimu 2008. kupila kuću na Palma de Majorki.


Idila sa Verdaskom nije trajala dugo, samo četiri meseca, a u zimu 2009. Ana je snimljena na plaži u Australiji u društvu slavnog golfera Adama Skota, sedam godina starijeg od nje. Skoro godinu dana su bili u vezi, nastojali su da što više vremena provode zajedno, ali profesionalne obaveze su ih prečesto razdvajale pa su na kraju i raskinuli. Međutim, u jesen 2011. ponovo su se sreli, stara ljubav se vratila, i čak se pričalo o braku i Aninom preseljenju u Australiju. Nekoliko meseci potom svi ti planovi bili su zaboravljeni, kao i golfer, koga je u srcu naše teniserke zamenio momak interesantnog bekgraunda. Reč je o Marku Stilitanu, najboljem prijatelju Novaka Đokovića i njegovom komšiji iz Monaka.

Mark je Britanac koji putuje svetom prateći Noleta na turnirima. I sam igra tenis, ali nije bio ni izbliza uspešan kao njegov drugar Đoković. Ostalo je zabeleženo da je tokom teniske “karijere” zaradio 718 dolara. Inače je iz izuzetno imućne porodice italijanskog porekla. Majka mu se bavi prodajom ekskluzivnih nekretnina na Azurnoj obali. I Mark je zaposlen, radi u kanadskoj kompaniji “Bombardier” koja proizvodi jahte, avione i vozove. Ambasador ove firme, koja ima 32.000 radnika, jeste Novak Đoković.

Ana Ivanović: Telo mi je poručilo da prestanem

Stilitano i Ana Ivanović razišli su se u junu 2012, a poslednji njen dečko (pre Švajnštajgera), koliko se zna, bio je košarkaš Ivan Paunić. Njihova romansa je bila kratka, u leto 2013. upoznali su se u Beogradu, nastavili ljubav preko telefona i skajpa jer je on igrao za tim iz Madrida a ona putovala širom planete. U jesen iste godine su raskinuli, tačnije ona je raskinula sa njim jer je prekršio zajednički dogovor o diskreciji i postavio poruku na tviteru koja je otkrila da su u vezi.

A post shared by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Oct 9, 2017 at 4:25pm PDT


Otkad se sa suprugom Bastijanom preselila u Čikago Ana Ivanović tvrdi da se oseća neverovatno dobro, ali i pomalo čudno.

- Nikad nisam imala klasičan dom. Ceo moj život mogao se uglavnom smestiti u dva kofera zbog stalnih putovanja na turnire. Sada prvi put mogu reći da imam svoj dom - izjavila je, dodavši da uživa u uređenju i opremanju kuće.

Nije zanemarljivo podsetiti da je krajem prošle godine, kad je objavila da prestaje sa aktivnim igranjem tenisa, rekla i da će se ubuduće posvetiti porodici. Kako sada stvari stoje, ta porodica će od februara biti tročlana.

Maja Gašić

Autor