Jelena Ivanović ponovo na modnim pistama Pariza: Nisam mogla da sakrijem suze

Autor:

21.10.2017 11:34

Foto:

Foto:



Dok je šetala pistom i nosila kreacije svetski poznate kuće Issey Miyake na Pariskoj nedelji mode, direktorku agencije ‘Model Scouting Office’ i nekada svetski uspešnu manekenku savladale su emocije, jer se u trenutku setila slavnih momenata svoje karijere

Tokom boravka u Parizu, gde je otišla s namerom da bodri modele iz svoje agencije i organizuje nekoliko poslovnih sastanaka, Jelena Ivanović (39) je dobila poziv da bude gošća na reviji jednog od svojih omiljenih kreatora.

Jelena Ivanović Tomašević: Jedna pauza za ručak je sve promenila

- Bila sam na pravom mestu u pravo vreme. Svaki put tokom sezone svetskih nedelja mode idem na njih da bodrim svoje modele koji učestvuju na revijama. Ove godine sam se tako opet zatekla u Parizu, gde se na jednom od mojih poslovnih sastanaka sa predstavnicima agencije “Women” njihov glavni agent odjednom zagledao u mene i rekao: “Jelena, da li bi nam ukazala čast da te predložimo za jedan kasting? U pitanju je modna kuća Issey Miyake koja želi da za specijalnog gosta ima manekenku iz devedesetih”.

Sa kreatorom Mijamasom u pariskom ateljeu

Šta je presudilo da pristanete?

- Kada je agent izgovorio ime Isej Mijake, kroz mene je prostrujala energija davnih vremena a pred očima su mi se izlistale slike brojnih modnih revija koje sam za ovu kuću nosila, od Pariza, preko Njujorka do Tokija. U deliću minuta proživela sam osećaj sa poslednje revije čuvenog kretatora dok je još on lično kreirao. Blesnule su fotografije zabeležene u knjigama koje su ovekovečile istoriju mode jednog veka. Kao i trenutak kada mi je Isej Mijake lično učinio čast pozivom na jednu malu, intimnu večeru sa najužim krugom njegovih saradnika.

It was a pleasure to walk for #isseymiyake today at #parisfashionweek #ss18 ?Posle 15god ponovo na pisti ?#shows

A post shared by Jelena Ivanovic (@jelenaivanovic_) on Sep 29, 2017 at 9:17am PDT

Odmah potom ste otišli na probu kostima?

- Odlazak na kostimsku probu u parisko sedište ove modne kuće bio je posebno dirljiv. Ono se nalazi na istom mestu kao i pre dvadeset godina kada sam se upoznala sa ovim brendom, na trgu Vož. Novi, mladi kreator Jošijuki Mijamas, koji sa velikim poštovanjem i trudom nastavlja rad čuvenog tvorca ovog brenda, dočekao me je sa širokim osmehom. Bile su tu i dve starije gospođe, šnajderka koja je Japanka i menadžerka iz Francuske, koje su bile na ivici suza kada su me prepoznale. Obukli su me u kostim i zamolili da prošetam kroz studio. Kada sam zakoračila, imala sam osećaj kao da nikad nisam ni prestajala da hodam pistom. Noge su same išle, kao da se ogromna energija oslobađala iz mene i širila ateljeom. Svi koji su bili tu pozdravili su me aplauzom.

Je li isto osećanje dominiralo i kada ste izašli na pistu?

Jelena Ivanović: Alisa u usnuloj zemlji vina i brancina

- Revija je održana u najlepšem prostoru za modne događaje u Parizu, u Grand paleu, gde se održavaju i Chanelove revije. Pista je “beskrajno” dugačka, a sala isto tako “beskrajno” visoka. U bekstejdžu sam srela još dve koleginice iz mog vremena. Mlade manekenke, koje su više nego duplo mlađe od nas, gledale su nas sa mnogo poštovanja. Izlazak na scenu bio je toliko emotivan da su mi se oči isti čas napunile suzama od lepote i uzbuđenja. Brzo sam se sabrala i sa velikim uživanjem krstarila pistom uživajući u svakom koraku, spajajući se sa mnogobrojnom publikom i kamerama koje su neprestano škljocale.

Devedesetih je predvodila defile na Mijakijevoj reviji

Da li vam se dopala nova kolekcija Issey Miyake?

- Inspirisana je nestvarnom prirodom Islanda, ostrva koje sam imala priliku da posetim, tako da sam lako ušla u temu koja je nadahnula kreatora. Zamolio me je da povedem defile kao nekada i da iznesemo modele sa radošću, osmehom i pozitivnom energijom. Ova kolekcija slavi život, prirodne lepote, slobodu ljudskog pokreta. Sasvim je u skladu sa vizijom Iseja Mijakija, čije kreacije menjaju formu u skladu sa načinom na koji ih nosite. U ovim komadima niste rob garderobe već ona prati vas.