Željko i Jovana Joksimović: Kosta je veoma nežan prema sestricama

Autor: Svetlana Stojaković

21.10.2017 14:21

Foto:Pevač i kompozitor, koji je sa suprugom Jovanom nedavno dobio bliznakinje Anu i Srnu, danima je proslavljao rođenje kćerki sa prijateljima, koji nisu zaboravili na stari srpski običaj ‘cepanja’ novopečenog tate

Pevač i kompozitor Željko Joksimović (45) danima slavi rođenje bliznakinja Ane i Srne. I bebe i mama, voditeljka Jovana Joksimović (36), odlično se osećaju, a dolasku sestrica posebno se obradovao troipogodišnji brat Kosta. Jovana se porodila u prvim satima 3. oktobra, carskim rezom u jednoj privatnoj klinici, a Željko je, kao i prethodni put, bio sa njom sve vreme.

- Kad vidiš bebe, znaš ko im je majka, jer obe liče na Jovanu. Srna je malo manja od Ane i to je jedini način raspoznavanja. Imena smo zajedno birali, s tim što je Ana bilo Jovanina davnašnja želja, a Srna nam se oboma mnogo dopalo. Izgovarali smo oba imena uz prezime, i čini nam se da lepo zvuče - izjavio je novopečeni tata odmah posle rođenja kćerki. - Veoma smo srećni. Dobro smo organizovani zahvaljujući Jovani, jer ona ništa ne prepušta slučaju. Ponosan sam što je ona takva, i to mi je veliko olakšanje. Neprospavane noći nisu novost za nas, ali ćemo se potruditi da nađemo pomoć - dodao je muzičar.

Željko Joksimović o tome šta je presudilo da bliznakinje nazovu Srna i Ana

Željko je otkrio da je mali Kosta mesecima bio veoma uzbuđen, i da je jedva čekao da mu mama rodi sestru, a dobio je dve.

- Bio je nežan u prvom susretu sa bebicama. Veoma je pažljiv prema njima. Uživali smo u tom prizoru. Mi mu objašnjavamo da će one u početku samo spavati, i da mora sačekati da malo porastu kako bi mogli da se igraju, a on odgovara da je već spremio lopte i lutke - kaže presrećni tata.

RASPEVANA PROSLAVA

Pošto mu se ostvarila dugogodišnja želja da ima veliku porodicu, Željko je sreću podelio i sa prijateljima, koji su mu, po starom srpskom običaju, cepali majicu. A kako je slavlje organizovano iz dva dela, prvo u porodičnom domu na Zvezdari, potom i u jednom beogradskom klubu, gde se do sitnih jutarnjih sati veselilo oko 150 zvanica, ne čudi što se presvlačio čak pedeset puta.

A post shared by Zeljko Joksimovic (@zzeljko) on Oct 9, 2017 at 7:40am PDT

Jedna od najraspoloženijih gošći bila je Željkova mama Vesna, koja je nekoliko puta ponovila da obožava devojčice. Radovali su se i deda Branislav i stric Saša sa suprugom Nevenom i sinom Ilijom, a Željkova dvadesetdvogodišnja kćerka Mina, koju je dobio u prvom braku, potrudila se da zabava u klubu bude za pamćenje. Prostor je dekorisala balonima u obliku imena bliznakinja, vodila je računa o meniju, ukratko, svakoj sitnici, dok je tata bio zadužen za atmosferu. Sve vreme je nazdravljao s gostima, a u jednom trenutku uzeo je mikrofon, pozvao Jovanu i otpevao joj “Jovano, Jovanke”.

Posle gromoglasnog aplauza pred svima je nazdravio svojoj dragoj i zahvalio joj se na najvrednijem poklonu koji je dobio od nje. I njegove kolege Lepa Brena i Haris Džinović otpevali su po nekoliko hitova, a slavlju su prisustvovali i Ceca Ražnatović, Romana Panić, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, kao i bračni parovi Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić, Aco i Biljana Pejović, Peđa i Aneta Mijatović, Ivica i Sanja Dačić, Čedomir i Jelena Jovanović, Mlađan i Tatjana Dinkić.

Ponosna “velika” sestra: Ćerka Željka Joksimovića otkrila na koga bliznakinje liče

- Deca su mi najveće bogatstvo i smatram da ih treba imati što više. Mislim da bi bilo u redu da Kosta dobije bar jednog brata, mada nemam ništa protiv da još neka devojčica uđe u naš dom. Da li će se to i kada desiti, ne zavisi samo od mene, pita se i druga strana - iskreno je poručio Željko Joksimović.