Umro je na njenim rukama: Ketrin Hepbern i Spenser Trejsi, holivudska ljubav koja je zadivila sve

Autor: Svetlana Stojaković

23.10.2017 13:43

Foto:

Foto:Upoznali su se na setu filma "Woman of the Year" 1942. godine i ubrzo započeli ljubavnu vezu koja će trajati sve do njegove smrti 1967. godine

Zajedno su glumili u devet filmova, a za njihovu su ljubav znali svi - iako on nikad nije ostavio svoju suprugu.

Spencer Tracy and Katharine Hepburn in "Woman of the Year", 1942 #SpencerTracy #KatharineHepburn #actor #hollywood #oldhollywood #1940s #classic #vintage

Објава коју дели Katharine Hepburn (@katharine_hepburn) дана 25. Апр 2013. у 10:59 PDT

Ketrin Hepbern i Spenser Trejsi zajedno su bili 26 godina, ali nikad zapravo.

Njihova je veza bila javna tajna, ali Trejsi, tradicionalni katolik irskih korena, nije mogao da podnese grižu savesti koja bi usledila zbog razvoda braka sa njegovom ženom Luiz, sa kojom je imao dvoje dece.

Saveti kultnih diva: Beauty trikovi iz starog Holivuda

Ketrin je jedna od najvećih ikona Holivuda ikad, ali za njega, kako je rekla, učinila bi sve jer je bio "apsolutno neodoljiv".

Kada su se upoznali, Trejsi je već bio poznati preljubnik. Od supruge Luize davno se otuđio, pogotovo nakon što su shvatili da je njihov sin Džon rođen gluv.

Spencer Tracy and Katharine Hepburn in "Woman of the Year", 1942 #SpencerTracy #KatharineHepburn #actor #hollywood #oldhollywood #1940s #classic #vintage

Објава коју дели Katharine Hepburn (@katharine_hepburn) дана 3. Феб 2013. у 3:54 PST

Imao je afere sa Selenom Rojl, Beti Hanom, Loretom Jang, Ingrid Bergman, Džoan Kraford, Bet Dejvis... A nakon što su započeli romansu, nije bio veran ni Ketrin.

- Zašto do đavola ne nađeš nekog tipa sa kojim ćeš se venčati i imati porodicu? Kad ostariš bićeš sasvim sama - rekao joj je reditelj Klarens Braun, na šta je Hepbern rekla:

-Da, i sećaću se ovih zabavnih vremena.

Iako je znala da nikad neće ostaviti svoju ženu zbog nje, Ketrin sa tim nije imala problema.

Spencer Tracy and Katharine Hepburn in "The Keeper of the Flame", 1942. #KatharineHepburn #SpencerTracy #actor #hollywood #1940s

Објава коју дели Katharine Hepburn (@katharine_hepburn) дана 6. Дец 2012. у 3:02 PST

-Bila sam potpuno nezavisna i nikada nisam želela da se udam. Htela sam sama da krčim svoj put - rekla je glumica.

Ćerka legendarne glumice Bet Dejvis: Moja majka je uništila mnoge živote i mnogima je nanela bol

Do danas ne postoji nijedna njihova zajednička fotografija koja nije isečak iz jednog od zajedničkih filmova. Morali su da paze da ih ne vide zajedno jer su i njihove produkcijske kuće tražile da ne prave skandal i da ne izlaze u javnost sa svojom vezom.

Trejsi se nikada nije razveo, ali poslednje godine nije živeo sa Luiz. O njemu je brinula Ketrin, koja je uzela petogodišnju pauzu u karijeri. Tek tada su prvi put živeli zajedno. Bila je uz njega kada je preminuo, ali iz poštovanja prema njegovoj porodici nije bila na sahrani.

Spencer Tracy and Katharine Hepburn on the set of "Guess Who's Coming to Dinner", 1967. #SpencerTracy #KatharineHepburn #actor #hollywood #1960s

Објава коју дели Katharine Hepburn (@katharine_hepburn) дана 30. Нов 2012. у 6:35 PST

Nakon toga, nazvala je njegovu ženu i ponudila da budu prijateljice. Ona joj je rekla:

Donald Saderland i Fransin Raset: Ljubav duga četiri i po decenije

-Ali, ja sam mislila da si ti samo trač - Ketrin je poludela.

-Nakon skoro 30 godina, trač? Bila je to duboka rana. Skoro 30 godina Spens i ja smo se poznavali, delili dobro i loše. Neki trač. Time što nikad nije priznao da postojim, ona je ostala njegova žena. Ona je slala božićne čestitke. Spenser, krivac. Ona, žrtva. Ja nisam rasturila njihov brak. To se dogodilo mnogo pre nego što sam ja došla - napisala je Ketrin u autobiografiji koju je objavila tek nakon Luisine smrti.

To je bio prvi put da je priznala aferu sa Trejsijem.

-Zašto sam sve to vreme bila sa njim? Iskreno, ne znam. Mogu samo reći da nikad nisam mogla da ga ostavim. Te godine su jednostavno proletele i za mene su bile savršeno srećne - rekla je u jednom intervjuu.