Novak Đoković: Otvaram novo poglavlje života

Autor:

19.11.2017 14:30

Foto:

Foto:



Nepuna dva meseca pre najavljenog povratka na teren teniski šampion govorio je šta mu je sve prolazilo kroz glavu dok je povređen napuštao stadion u Vimbldonu, i kako je višemesečno odsustvo možda imalo i neke pozitivne strane

Jelena i Novak Đoković u Beogradu: Dok se tata slika sa fanovima, Stefana nešto drugo očaralo (foto)

Nisu retki trenuci kad Novak Đoković otvori dušu i progovori o onome što oseća. Često to čini, on je osoba koja zaista ne krije ništa ni od sopstvene intime, niti od misli koje mu prolaze kroz glavu. Ali ne pamti se da je otišao toliko daleko kao nedavno u Parizu, pre početka masters turnira na kome je dosad četiri puta trijumfovao. Nažalost, povreda ga je sprečila da nastavi jednu tradiciju koju je sam uspostavio: da maskiran kroči u parisku dvoranu “Bersi”, kao 2012. kad je izašao u kostimu Darta Vejdera.

Nedavno su Parizu igrli neki drugi momci, a Đoković se, bez imalo sete i sa mnogo ponosa, prisetio svog poslednjeg meča u ovoj, 2017. godini. Onog na Vimbldonu, kad je zbog povrede lakta morao da preda pobedu Čehu Tomašu Berdihu.

- Prva emocija koju sam osetio prilikom izlaska sa terena bila je zahvalnost što mogu da igram sport koji volim, i to na tako visokom nivou celu deceniju - rekao je u intervjuu za kompaniju Lacoste, čiji je brend ambasador od maja.

Kroz glavu su mu u tim trenucima, kaže, prolazile različite misli. Rekao je sebi:

- Ovo je krajnji izazov. Grend slem uspesi pod mojim imenom su zapisani zlatnim slovima u istoriji tenisa.

Priznaje da je povreda, zbog koje je mesecima odvojen od terena, možda odgovor sudbine na njegove želje koje je dugo pre toga imao, ali nije nikome o tome govorio.

- Da budem iskren, molio sam univerzum prethodnih godina da dobijem više vremena da konačno budem srećan zbog onoga što radim. Tenis u meni izaziva najlepše emocije - ljubav, strast i posvećenost. Vidim uspeh ne samo u tenisu već i u životu kao putovanju. Pokušavam da ga prigrlim, nastavim da se razvijam, napredujem i poboljšavam.

U video-intervjuu koji je dao u Parizu Đoković otkriva optimističan stav prema periodu koji sledi, što je očigledno rezultat nekih ličnih preispitivanja:

- Ovo je novo poglavlje u mom životu. Kao i prilika da stvarno izgradim dobru osnovu za godine koje dolaze.

SUSRET SA TEODOSIĆEM

Dobra je vest da povreda lakta, koju je Novak godinama vukao i koja ga je mučila, počinje da se sanira. Oporavak ide dobro, pa je već zakazao i datum svog povratka na teren. Biće to 28. decembra na trodnevnoj egzibiciji u Abu Dabiju. Posle toga sledi odlazak u Australiju, gde je prvi grend slem turnir u 2018, onaj koji je dosad osvajao šest puta.
A u skladu sa onim svojim rečima da se molio univerzumu da mu da malo više vremena, i da uživa u životu kao u putovanju, Đoković je dao sebi oduška i posle Pariza preleteo Atlantik. Otišao je pravo u Los Anđeles, i tamo se susreo sa još jednim srpskim sportskim musketarom, kapitenom naše košarkaške reprezentacije Milošem Teodosićem. Popularni Teo, koji je od letos član NBA tima Los Anđeles klipersi, trenutno je, kao i Đoković, na bolovanju. Taman je počeo da u Americi prosipa svoju magiju, zbog koje je proglašen najboljim košarkašem u Evropi, nezgodno je doskočio i teško povredio stopalo. Prognoze su da će i on nazad na teren otprilike kad i Novak, krajem decembra.

Miljenik holivudskih zvezda: Novak u zagrljaju slavne glumice (foto)

Nole i Teo, dva velika prijatelja, zajedno su otišli na utakmicu Teodosićevih Klipersa protiv ovogodišnjeg NBA šampiona Golden stejt voriorsa. Usput su svratili do svlačionice, gde je popularni košarkaš svetskom teniskom šampionu poklonio svoj dres.

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 31. Окт 2017. у 7:53 PDT


Đoković je posle utakmice na instagramu postavio sliku sa novim dresom, i napisao:

- Sjajan šou i zanimljiva utakmica. Klipersi i Voriorsi su uradili ono što najbolje znaju. Stef Kari i Kevin Durant čine da ovaj sport izgleda tako lako. Hvala Klipersima na gostoprimstvu, nedostajao mi je Teodosić na terenu.

A pre utakmice Novaku je prišao čuveni Stef Kari, lider NBA šampiona i dvaput najbolji igrač lige u prethodne tri godine. Poželeo je da se slika sa slavnim teniserom. Naravno, Nole je to sa oduševljenjem prihvatio, a potom požurio da obavi sve poslove u Americi i da se vrati nazad kući. U Monte Karlu su ga čekali supruga Jelena, mali Stefan, koji je 21. oktobra napunio tri godine, i dvomesečna kćerka Tara. Kao i uputstva trenera Andrea Agasija za pripreme za veliki povratak na teren.

Maja Gašić

Autor