Anđela Jovanović: U našoj kući je prećutno pravilo da ne pričamo o poslu

Autor:

20.11.2017 19:00

Foto:

Foto:



Mladu glumicu Anđelu Jovanović gledaoci su zapazili u seriji “Vojna akademija”, a ljubitelji pozorišta mogu da je gledaju u tri predstave  - "Vikinška potera", "Slabi" i "Hotel 88" u kojoj je zamenila Jelisavetu Orašanin.

Anđela Jovanović: Tata me je naučio da glumac mora da bude hrabar

Za širu publiku, ona je i dalje prepoznatljiva kao kadetkinja Svetlana Savić u "Vojnoj akademiji". O tome koliko se uloga u seriji koja je proslavila razlikuje od likova koje glumi u pozorištu, mlada glumica kaže:

- Sve moje uloge se dosta razlikuju od role u Vojnoj akademiji. Ipak, to mi je bio veliki izazov, možda i najveći. Da odigram lik veoma specifičnog karaktera i to na televiziji. To može da bude mač sa dve oštrice. Takve uloge treba igrati sa merom i ukusom, ali i sa dozom hrabrosti, što sam se i trudila da pokažem. Inače, niko me ne prepoznaje na ulici, zato što potpuno drugačije izgledam u seriji sa onim naočarima. I drago mi je zbog toga. Mada, desilo da su mi u nekoliko navrata prepoznali glas. To mi je bilo jako simpatično - ispričala je za B92.

Ćerka glumačkog para Branke Pujić i Dragana Jovanovića uživa u radu na televiziji, filmu i pozorištu, a najzahtevnija uloga joj "upoznavanje s ljudima".


- Sva tri medija su jako zanimljiva. Volela bih da ostanem u svima, ne mogu da se odlučim samo za jedan. Nemam strah ni od jedne uloge, za razliku od nekih drugih stvari. Nekad mi je malo nezgodno kad se upoznajem sa ljudima, to mi je nezahvalnija uloga. Očekuju, uglavnom, da budem slična kao neki lik koji sam tumačila, a u stvari sam privatno drugačija.


Iako je odrasla uz roditelje glumce, s njima ipak retko priča o poslu.

- U našoj kući je prećutno pravilo da ne pričamo o poslu, nego da provodimo vreme što kvalitetnije zajedno i sa nekim našim pričama - kaže za B92 Anđela.

Maja Gašić

Autor