Olga Danilović: Tata je moj navijač broj jedan

Autor:

21.11.2017 21:56

Foto:

Foto:



Od srpske teniserke Olge Danilović se narednih godina očekuje mnogo toga. Ima 16 godina i trenutno je 363. na svetu.

Čestitke! Olga Danilović osvojila trofej na Vimbldonu

Njen otac Predrag Danilović uspešno se bavio košarkom, a sada uspešno navija za svoju ćerku. On joj je prvi čestitao posle titule u dublu na juniorskom Vimbldonu


- Naravno, čak me je i zabavio jer sam mu rekla nekoliko puta da bih morala da osvojim turnir da bih dobila renking i napisao mi je 'Hajde onda da vidimo da li si na rang listi' Onda, nedelju dana kasnije se moje ime pojavilo među prvih 1.000 na svetu - rekla je Danilovićeva za OK Tenis, a prenosi B92.


Predrag Danilović ne putuje sa Olgom, ali je razume jer se i sam bavio profesionalnim sportom.

- Moj otac ne putuje sa mnom, ali mi je tata navijač broj 1. Zbog bavljenja sportom na visokom nivou razume moje raspoloženje kada izgubim, kako mi je pre mečeva, zna šta da mi kaže zaista. Uvek mi šalje poruke utehe kada gubim, pomaže mi da gledam unapred i mislim pozitivno. Mama brine o tenisu, putuje sa mnom i uvek zna šta fali mojoj igri - kaže Olga.


Olga kaže da je probala i sa košarkom, ali se očekvim stopama nije moglo. Tenis joj je kao individualni sport više odgovarao. Na pitanje kako je počela da igra tenis odgovor je jednostavan - Đoković.

- Gledala sam meč Novaka Đokovića. Ne sećam se tačno turnira, ali je bilo tokom leta pa je možda bio Rolan Garos ili Vimbldon. Činilo mi se da je dobar sport pa sam probala. Prvog treninga se i dalje sećam. Trčala sam svuda i udarala lopticu, verovatno sam bila užasna ali mi se svidelo mnogo pa sam se vratila i drugi put, onda treći i tako je to postalo ljubav -  kaže Olga koja za našeg najboljeg tenisera kaže da joj je bio i prvi idol.


- Nisu potrebne reči. On mi je bio prvi idol i zauvek će mi biti omiljeni igrač. Zbog njegove igre, karaktera, života, onoga što je postigao, zbog svega. Stvarno. Mislim da svako treba da ima tu vrstu želje i posvećenosti koju on ima. Mogu da kažem samo najbolje - kaže naša mlada teniserka.
Maja Gašić

Autor