Nela Mihailović o svojim naslednicama: Ljubav je najbolje vaspitno sredstvo

Autor:

27.11.2017 21:43

Foto:

Foto:



Glumica Nela Mihailović i kompozitor Vladimir Petričević nedavno su proslavili dve decenije bračne zajednice. U tih 20 godina stalo je, kako oboje kažu, mnogo emocija, veselja, tuge, bola, divnih zajedničkih trenutaka, uspešnih i teških perioda i, što im je oboma najvažnije, beskrajno puno ljubavi prema kćerkama Marti i Petri. Za brak je, kažu, najvažnije uzajamno poverenje i mnogo razgovora, a ljubav se podrazumeva.

Nela Mihailović i Vladimir Petričević: Brakovi propadaju zbog ljudske gluposti, sebičnosti, lenjosti ili nezrelosti

Koliko je teško uskladiti poslovne i porodične obaveze?

Vladimir: To je već logistika više vrste. Naša deca idu i u školu i u muzičku školu, sad gledamo i na koji će sport, pa da se podelimo putem mitoze kako bismo sve to postigli. A i baka Juca, koja nam inače mnogo pomaže, radovaće se tome. Šalu na stranu, treba to postići, ali bitnije je uz obaveze i provoditi vreme sa decom, ako roditelj to propusti kad je vreme, posle može samo da mu bude žao.

Kako ste se “podelili” kad je reč o vaspitanju kćerki?

Vladimir: Ja sam zadužen za muzičku školu, gitaru, R&R, priče o svemiru i zezanje tate.

Nela: A ja za sve ostalo. Malo li je? Šalim se, naravno.

Pokazuju li Marta i Petra umetničke gene i koji su jače zastupljeni: muzika ili gluma?

Nela: Nezahvalno je kao roditelj procenjivati talentovanost svoje dece, ali kad je muzika u pitanju, definitivno pokazuju. Obe su vrlo muzikalne i sviraju klavir, tata ih polako uči i gitaru, obe imaju dara i za glumu, ples, crtanje i pisanje, okružene su umetnošću i umetnicima i preko oca i preko majke. Na kraju krajeva, one su potencijalna treća generacija Petričevića umetnika, ukoliko se uopšte odluče za to u životu. Ali, ima vremena, mi ih ne forsiramo. To su stvari koje roditelji moraju da podrže, ali ne i da insistiraju na njima.

Vlado, koliko vam je činjenica da su vam majka i sestra glumice olakšala život sa Nelom?

Vladimir: Kad su vam i majka i sestra glumice, to ne može da vam olakša život ni u čemu posebno, pa ni u braku sa glumicom. Šalim se, naravno. Mislim da je mnogo bitnije to što smo oboje iz umetničkog posla pa znamo pravila: razumevanje i, pre svega, poverenje.

A da li je vama, Nela, nekad to i zasmetalo, da li vas je suprug nekad upoređivao sa njima dvema?

Nela: Ne, nije, nikada. Mislim da mi je ta činjenica samo pomogla, jer Vladimir zaista ima apsolutno razumevanje za moj posao, kao i ja za njegov. Ali, na kraju krajeva, i njegov i moj posao zahtevaju razumevanje partnera.

Sa Vladinom sestrom Suzanom već dugo igrate predstavu “Plastika”, ona je režirala i napisala tekst za song “Ožiljak”, Vlada je komponovao muziku. Spremate li još nešto u porodičnoj manufakturi, odnosno, šta radite ovih dana?

Vladimir: U porodičnoj manufakturi ne, ali očekujem premijeru filma “Pula to je raj” za koji sam zimus komponovao muziku. Upravo sam završio muziku za novu TV seriju i počinjem uskoro rad na muzici za novu predstavu u Šabačkom pozorištu. Usput komponujem za reklame i neka ih je što više.

Nela: Prethodnu sezonu sam završila sa dve premijere u Narodnom pozorištu, “Ričarda Trećeg” i “Sumnjivog lica”. Ispred mene su nova serija i dva filma, ali o tom-potom.

Smatrate li sebe srećnim ljudima?

Vladimir: Iako je život u ovoj zemlji otežan svakome pa i nama, dao bog samo zdravlja, imamo porodicu u kojoj se svi volimo, oboje radimo i uspešni smo u poslu koji volimo i od njega živimo. Daleko od luksuza, ali normalno, što oboje smatramo uspehom u ovom vremenu i okruženju. Tako da je naš odgovor, i to zajednički, jedno veliko da.

Imate li neostvarenih želja?

Vladimir: Da u pedest prvoj naučim da vozim kola.

Nela: Naravno da imam, pa kako bih bez želja dalje?