Sedam najboljih prazničnih filmova koji će vam ugrejati dušu i nasmejati vas do suza (video)

Autor:

28.11.2017 13:48

Foto:

Foto:



Praznici već kucaju na vrata, idealno je vreme za uživanje u toplom domu uz neki dobar film koji će vam ugrejati dušu, nasmejati vas, a možda i izmamiti koju suzu.

Predlažemo vam sedam najboljih božićnih i novogodišnjih filmova koje, ako već niste, svakako vredi da pogledate!

"It's a Wonderful Life "

Remek-delo Frenka Kapre sa Džejmsom Stjuartom u glavnoj ulozi. Možda i najgledaniji božićni film ikada. Dirljiva priča o čoveku koga u noći Božića spasava anđeo i vraća mu veru u život.

"A Christmas Story"

Jedan od najomiljenijih prazničnih filmova svakako je komedija "A Christmas Story" iz 1983. Smešten u 1940. godinu, film prati neumorne pokušaje jednog dečaka da ubedi roditelje, učitelje, ali i Deda Mraza da mu za Božić poklone nešto što žarko želi - pravu pušku...

"Home Alone"

U ovom kultnom filmu iz 1990. Mekoli Kalkin u roli nestaška Kevina Mekalistera kroz niz komičnih situacija obračunava se sa kriminalcima koji pokušavaju da opljačkaju njegovu kuću na Božić.

"The Nightmare Before Christmas"

U ovom animiranom filmu Tima Bartona iz 1993, kralj Halloween grada pokušava da u svoju kraljevinu uvede duh Božića i doživljava fijasko. Umesto ljupkih poklončića, meštanima daruje poklone koje niko ne bi poželeo... Doza crnog humora na Bartonov način.

"Elf"

Urenebesni Vil Farel u ulozi vilenjaka koji je zbog svoje neadekvatne visine proteran sa Severnog pola. Dolazi u Njujork gde upada u niz komičnih situacija pokušavajući da otkrije svoj pravi identitet.

"A Charlie Brown Christmas"

Još jedan animirani klasik iz 1965. koji će vam zagrejati srce. Omiljeni crtani  junak Čarli Braun, zajedno sa Snupijem, Lusi i drugarima pokušava da otkrije pravo značenje Božića.

"Love Actually"

Omiljena među ženskom publikom, ova romantična komedija iz 2003. prati živote osam parova različitih društvenih i porodičnih statusa, nacionalnosti i godišta, ujedinjenih u jednom - potrazi za ljubavlju u vreme božićnog ludila...

 

Maja Gašić

Autor