Bila je seks-simbol 80-tih: Samanta Foks o traumatičnoj mladosti i ocu alkoholičaru koji ju je tukao

Autor:

11.12.2017 18:35

Foto:

Foto:Britanska pop zvezda i fotomodel Samanta Foks sa samo 16 godina pozirala je u toplesu za tabloid "The Sun", posle čega je preko noći, postala svetska zvezda.

Ipak, privatni život ove fatalne plavuše raskošnih oblina, koja je osvajala Evropu i svet, a koja je, uz princezu Dajanu i političarku Margaret Tačer, tokom 1980-ih bila najfotografisanija žena u Velikoj Britaniji, nije bio nimalo sladak. Pevačica je u autobiografiji "Forever", koja upravo izlazi iz štampe, otkrila šokantne detalje iz detinjstva i mladosti.

Pevačica je, između ostalog, napisala kako je njen otac Džon Patrik Foks bio teški alkoholičar i kokainski zavisnik, koji ju je, tvrdi, jednom prilikom brutalno pretukao, prenosi The Mirror.

- Nakon što sam ga mesecima molila da mi ugradi radio u automobil, što on nikada nije uradio jer je bio previše pijan, u pomoć mi je priskočio moj telohranitelj Dejv. To ga je potpuno izbacilo iz takta. Počeo je ludački da me udara, pala sam na pod, preklinjala ga da prestane... Rukama sam krila lice, a on me i dalje udarao nogama. Mislila sam da će me ubiti... Kad me čula kako vrištim, moja sestra Vanesa skočila mu je na leđa, a ja sam u tom trenutku nekako uspela da otpuzim ispred kuće, na ulicu... Otac je potrčao za mnom i gađao me bocom votke. Da stvar bude još gora, komšija, koji me video u lokvi krvi, savetovao mi je da ne zovem policiju jer ću tim postupkom ocu uništiti život - piše Samanta Foks u autobiografiji, prenosi jutarnji.hr.

Toga dana završila je u bolnici s dva slomljena rebra, ogrebotinama na čelu, modricom na oku i iščupanim pramenovima kose.

Tada je odlučila da se odseli od nasilnog oca i počne živeti sama. Samanta se dan kasnije vratila kući kako bi pokupila svoje stvari.

- Bio je slomljen, potpuno uništen. Tad sam ga prvi put videla kako plače. Molio me da mu oprostim, ali nisam mogla - prisetila se pevačica. Posle je saznala da ju je otac, koji je do tog incidenta bio zadužen za vođenje njenih finansija, non - stop potkradao. Naime, godinama nije plaćao porez na Samantinu zaradu, a njen novac besomučno je trošio na alkohol i drogu, piše The Mirror.

Džon Patrik Foks preminuo je 2000. godine. Samanta tvrdi kako mu je pre smrti sve oprostila, a za njegovu nasilnu narav danas krivi alkohol i kokainsku zavisnost.