Hristina Popović u novoj "Gloriji": Na sankama oko Severnog pola

Autor: Svetlana Stojaković

12.12.2017 17:00

Foto:

Foto:Ako osvoji dovoljan broj glasova, glumica poznata kao fan adrenalinskih uzbuđenja krenuće sledećeg proleća u avanturu o kojoj sanja - trku kroz arktičko ledeno prostranstvo gde će joj jedino društvo biti polarni psi

Uvek spremna za avanturu, glumica Hristina Popović (35) na pragu je da krene u najluđu od svih do sada. Reč je o polarnoj ekspediciji, svojevrsnom rijalitiju koji organizuje švedska kompanija Fjällräven koja proizvodi odeću za ekstremne uslove. Učestvovaće tridesetak ljudi iz celog sveta, koje će oko 200 pasa vući na sankama kroz ledenu pustinju skandinavskog dela Arktika. Avantura će trajati četiri dana, a učesnici će preći oko 300 kilometara, od krajnjeg severa Norveške do švedskog dela Laponije.

Hristina ne krije da je njen san da se nađe na Arktiku i preživljava u divljini, i da je dok obilazi prelepe snežne predele vuku haskiji i tera sopstveni adrenalin. Međutim, potrebno je da prethodno pobedi u onlajn takmičenju, gde se učesnici trke oko Severnog pola dobijaju glasanjem. Ako uspe da sakupi dovoljan broj glasova, glumica će predstavljati Srbiju i Centralnu Evropu.

- Za ovo takmičenje sam saznala slučajno. Listala sam instagram i naletela na reklamu “Fjällräven Polar”. Pomislila sam - što da ne - kaže Hristina za "Gloriju".

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 11. decembra.