Vladimir Kecmanović u novoj "Gloriji": Višak talenata

Autor:

14.12.2017 17:07

Foto:

Foto:



Od male uloge predsednika suda u seriji ‘Senke nad Balkanom’ književnik i scenarista kreirao je briljantnu minijaturu posle koje ne isključuje mogućnost da ponovo stane ispred kamere

Osim što je jedan od autora scenarija, pisac Vladimir Kecmanović (45) je u veoma popularnom serijalu “Senke nad Balkanom” odigrao ulogu predsednika suda. Iako njegov glumački zadatak ne deluje teško, koristeći diskretan, gotovo nenametljiv stil autor bestselera “Top je bio vreo” i “Osama” kreirao je briljantnu minijaturu o kojoj se priča. Ulogu nije dobio preko veze, već sticajem okolnosti. Našao se u pravom trenutku na pravom mestu.

 

- Napisao sam jednu prilično masovnu scenu u sudnici, koja je došla na red pred kraj snimanja, a desilo se da nije bilo više ni prostora ni novca za tako nešto. Dragan Bjelogrlić je predložio da napišem manju, sa istom poetikom, a onda se ispostavilo da nedostaje glumac koji bi odigrao sudiju, pa je taj lik ponudio meni.

Snašli ste se pred kamerama?

- Glumio sam da sam glumac koji glumi sudiju. Kada se glumi duplo, onda zaboraviš da je u pitanju gluma pa ne znaš ni kako si se snašao.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 11. decembra.

Maja Gašić

Autor